Fedde Le Grand Online Community kweekvijver voor talent

11-02-2010 @ 12:27

Zo'n vier maanden geleden wisselde Fedde Le Grand zijn traditionele website in voor een online community, waar de leden (inmiddels ruim 5.700) de dienst uitmaken. Nu is het tijd om de nieuwste feature te lanceren. Iedere dj/producer wordt uitgedaagd zijn of haar tracks met de rest van de wereld te delen. Met het risico dat Fedde Le Grand 'm uitkiest en uitbrengt op zijn muzieklabel. Put your hands up voor jezelf!

Tracks in de spotlight
Feddelegrand.com bood al mogelijkheden om eigen tracks te uploaden. Hier is gretig gebruik van gemaakt; ruim 2000 producties zijn er de afgelopen maanden gepost op de site. Één daarvan, 'Do Bing' van Marcus Kaes, viel zo goed in de smaak bij Fedde dat hij het album eind maart uitbrengt op zijn Blackbird label!

Met de nieuwe features op de site is het uploaden en delen van tracks beter, mooier en makkelijker gemaakt. Iedere track heeft vanaf heden een eigen pagina (portal), waar leden de song kunnen beoordelen door te stemmen. De tracks kunnen via de portals eenvoudig doorgeplaatst worden naar Hyves, Facebook en/of Myspace. Er zijn diverse charts; gebaseerd op het aantal views en stemmen van de members en daarnaast een Top 5 genaamd: Fedde's Favourite Five. Hiervan gaan sommige nummers dan weer het levenslicht zien in de vorm van een officiële release. Ook handig: de player staat nu los van de site zodat de muziek altijd doorspeelt; je kan meer tracks uploaden (dit is uitgebreid van 10 naar 15 nummers); je kan meer informatie kwijt per track en de covers worden uitgelicht om alle producties naast een eigen geluid ook een eigen gezicht te geven. Wat er verder allemaal voor leuks te doen is op de nieuwe website legt Fedde zelf uit in dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=qcst8F_FTVM.

En dit is pas het begin van Fedde Le Grand 2.0. Want er staan meer fijne features te trappelen om gelanceerd te worden. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan het finetunen van een Fedde Le Grand applicatie voor op de iPhone! Voor de laatste updates zie: http://www.feddelegrand.com .

FLG TV Episode 05
Eind januari verscheen er een nieuwe World Tour Episode op FLG TV, waarbij het afgelopen Amsterdam Dance Event centraal staat. Uitgelicht worden Feddes mediabezoekjes aan Giel Beelen in de 3FM Studio én aan Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De remix 'Praise You' die Fedde maakte van Fatboy Slims monsterhit stond in deze periode op #1 in o.a. de Beatport Chart. Speciale aandacht daarom ook voor de legendarische funk soul brother Fatboy Slim. Deze en eerdere afleveringen zijn te bekijken via: http://www.youtube.com/feddelegrand .

Meer Fedde
Je zou haast vergeten dat Fedde ook offline en offscreen te bewonderen is, achter de draaitafels in clubs around the globe! De komende tijd treedt hij o.a. op in de Pacha - München (12 februari), Spazio - Rome (13 februari) en het weekend daarna doet hij Bangkok, Kuala Lumpur en Jakarta. Op zaterdag 6 maart is hij weer eens in eigen land te vinden, tijdens 'Toolroom Knights' in de Powerzone (Amsterdam). Dit is het lanceringfeest van de nieuwe Toolroom dubbel-cd; het compilatiealbum is samengesteld en gemixt door Fedde Le Grand. Zijn volledige tourschema vind je hier: http://www.feddelegrand.com/events.

www.feddelegrand.com
www.youtube.com/feddelegrand
www.facebook.com/feddelegrand
www.twitter.com/djfeddelegrand
www.myspace.com/djfeddelegrand
www.feddelegrand.hyves.nl
www.flamingorecordings.com