FEDDE LE GRAND HEEFT LEUKSTE YOUTUBE KANAAL: FLG TV

05-08-2009 @ 19:53

Overal waar Fedde Le Grand komt gaan de handen in de lucht en de voetjes van de vloer. Op YouTube plaatst de populaire house dj de opnames die van deze memorabele momenten worden gemaakt. Met zijn eigen YouTube kanaal 'FLG TV' gunt hij een kijkje in de keuken van zijn artiestenbestaan, door middel van world tour episodes, music video's, audio tracks, live moments en fan video's. Alle opnames zijn in high definition geschoten, wat een subliem beeld en geluid oplevert. Het kanaal bekijk je hier www.youtube.com/feddelegrand .

FLG TV bestaat uit verschillende onderdelen. Must see zijn de world tour episodes, met de titels: 'Le Grand à Quebec' (de kick-off van zijn 'Output' wereldtournee), 'Put your hands up 4 New York' en 'Massive in Miami' (Le Grand tijdens de Winter Music Conference). Later dit jaar zijn er afleveringen te verwachten zoals 'Air Le Grand', 'Let me be real' en 'New Life on Ibiza', een show over het grote Ibiza avontuur, waar deze zomer iedere dinsdag in de Pacha het clubconcept Flamingo Nights van Fedde Le Grand, Funkerman en friends plaatsvindt. Nieuwe afleveringen worden om de anderhalve maand toegevoegd en naarmate de videocasts vorderen wordt er meer prijsgegeven. Enkele vragen waar FLG TV antwoord op geeft: hoe wordt Fedde Le Grand op verschillende continenten aangekondigd door de plaatselijke MC's? Wat hebben collega dj's en andere professionals in de scene over hem te vertellen? Wat zeggen dj's onderling nou zoal tegen elkaar in de dj booth? Hoe decadent is vliegen in een privé jet van gig naar gig? Hoe 'sex, drugs & rock 'n roll' is Fedde op Ibiza?

De nieuwste muziek van Fedde Le Grand hoor je het eerste op FLG TV! In muzikaal opzicht kunnen de episodes namelijk gezien worden als live videoclips van zijn platen, aangezien iedere aflevering gekoppeld is aan nieuwe releases of nog uit te brengen tracks, zoals 'White Horse', 'Calabria', 'Back & Forth', 'New Life' (de themesong van Flamingo Nights Ibiza) en 'Amplifier'. Bijzonder is dat er voor de world tour episodes gebruik gemaakt wordt van het live geluid in de clubs, inclusief het gejuich van publiek en blazende Co2 machines, waardoor je als kijker het gevoel krijgt niet achter je beeldscherm te zitten maar op de dansvloer of in de dj booth naast Le Grand te staan!

"Fedde Le Grand, the man with the masterplan" zo klinkt er in het intro van zijn videocasts. Dat er een uitvoerig plan is gemaakt blijkt uit de veelzijdigheid en volledigheid van het kanaal. Want naast de world tour episodes bestaat FLG TV uit: music video's (de officiële videoclips); audio tracks (alle tracks en previews van nieuwe producties in hoge geluidskwaliteit); live moments (Fedde aan het werk achter de draaitafels in clubs en op festivals); fan video's (heb je zelf een bijzonder FLG filmpje: laat het de makers van FLG TV weten door een 'channel comment' te plaatsen); en Flamingo Nights (ins & outs over het clubconcept). ClubJudge.com schreef over FLG TV: "Voor de muziekliefhebber is er op YouTube genoeg te vinden. Helaas voelt de danceliefhebber zich vaak een beetje bekocht. Er zijn wel miljoenen clubfilmpjes te vinden van de vetste feesten, maar deze zijn vaak van zo'n erbarmelijke kwaliteit dat ze meer ergernis dan plezier wekken. Gelukkig zijn er ook artiesten die weten hoe het wél moet! Fedde Le Grand is hier een van de beste voorbeelden van." Fan van Fedde? Het stemmen op je favoriete dj voor de jaarlijkse DJ Mag Top 100, de enige dj verkiezing die er echt toe doet, is deze week van start gegaan. Fedde Le Grand supporten kan t/m 23 september via: http://top100djs.djmag.com.

Het YouTube kanaal is stiekem al even in de lucht, maar is nu zó goed gevuld met leuk materiaal dat het bestaan ervan breder kenbaar gemaakt wordt. Deze coming out van FLG TV wordt gevierd met een winactie. Fans maken kans op een FLG prijzenpakket met daarin: een door Fedde Le Grand en Funkerman gesigneerd exemplaar van hun gloednieuwe compilatiealbum 'Flamingo Nights vol. one: IBIZA', Flamingo merchandise (diverse goodies), plus de klapper: vier vrijkaarten/ gastenlijstplekken voor een Flamingo Nights feest naar keuze. Dat kan zijn in Nederland, op Ibiza of waar dan ook ter wereld. Voor de Flamingo Nights agenda zie: www.flamingonights.com. Wat moet je doen? Maak een YouTube account aan (als je dat nog niet hebt) en ga naar: www.youtube.com/feddelegrand. Klik in het blok aan de linkerkant op 'Abonneren' en ook op 'Voeg toe als vriend'. Laat vervolgens een leuke kanaalreactie achter ('Reactie toevoegen') met ergens daarin de tekst: 'FLG competition'. Na de check of je daadwerkelijk abonnee én vriend bent, maa
k je kans op het prijzenpakket! Meedoen kan t/m 31 augustus 2009. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht (en hoeven daarna pas hun Flamingo Nights feest naar keuze kenbaar te maken).

Final Kid
FLG TV wordt geproduceerd door Charly Friedrichs, beter bekend als 'Final Kid'. Het YouTube kanaal is in samenwerking met Richard van den Boogaard (Branded Channels) tot stand gekomen. Charly Friedrichs is medeoprichter van het audiovisuele productiebedrijf HotKitchenOven, maar besloot begin 2009 voor zichzelf te beginnen onder de naam Final Kid. Als filmmaker en muziekliefhebber weet hij zijn beelden zo te monteren en te bewerken dat er in dance land een nieuwe standaard gesteld is voor het begrip 'partyfilmpje'. Ondanks dat hij ook video's voor lifestyle merken buiten de dance industrie produceert, ligt zijn hart bij de house. En juist dat spat van het scherm. Met gevoel voor ritme en oog voor detail wordt de magie van het nachtleven vastgelegd, voor en achter de schermen, in binnen- en buitenland. Fedde Le Grand over Final Kid: "Charly denkt als een artiest, snapt het verhaal dat je als dj wilt overbrengen en dat zie je terug in het eindresultaat."

Friedrichs is verantwoordelijk voor de Housequake dvd en videoclip, Nope is Dope dvd, trailers Toolroom Knights, Flamingo Nights etc. Voor Final Kid producties en meer informatie zie: www.finalkid.com. Trailer 'Fedde Le Grand presents Flamingo Nights Ibiza' (Final Kid in samenwerking met Brasero Media): www.youtube.com/watch?v=Hu5b4wfpNjk .

YouTube kanaal FLG TV: www.youtube.com/FeddeLeGrand
www.feddelegrand.com     
twitter.com/djfeddelegrand          
www.flamingorecordings.com