FEDDE LE GRAND'S DEBUUT ALBUM RELEASE

22-09-2009 @ 12:23

THE INPUT INTO OUTPUT

Na een lange, maar zeer creatief vruchtbare periode in de studio is met een ‘Huge Breath Of Fresh Air’ het unieke, sublieme en baanbrekende debuut album van één van 's werelds grootste sterren in de elektronische muziek,  ‘Dutch Dynamo’ Fedde le Grand gepresenteerd.

OUTPUT wordt uitgebracht in meer dan 60 landen, wat al een prestatie op zich is. En tegen de tijd dat je klaar bent met het beluisteren van dit uit 13 tracks bestaande meesterwerk, zul je begrijpen waarom zoveel landen over de hele wereld ervoor getekend hebben. Le Grand is een perfectionist en laat dat met dit album ook horen. OUTPUT is een artiesten album, gemaakt door iemand die geboren is om muziek te maken, op te treden en te entertainen. Met dit album bewijst Fedde dat hij een artiest is zonder muzikale grenzen.

Le Grand heeft samengewerkt met een aantal van 's werelds hotste en meest gerespecteerde artiesten, uitmondend in een langspeler. Dit is geen dance album maar ook geen pop, eigenlijk heeft men er nogal veel moeite mee om er überhaupt een label aan te hangen. Eén ding is zeker en dat is dat Le Grand's unieke handelsmerken er op gestempeld staan.

Het album begint met een ongelooflijke samenwerking met Rob Birch (Stereo MC's). Wild ‘n Raw laat je achter met het gevoel dat het komende uur sensationeel wordt. En Le Grand zorgt hier ook voor, met iedere ‘twist and turn’ op dit album. Als je verwacht dat je 13 tracks met house muziek voor je kiezen krijgt dan heb je het mis. OUTPUT is gevarieerd, aanstekelijk, groovy, elektronisch, sonisch en, nog belangrijker, het is gewoon heel erg leuk. Flamingo stem van dit moment Mitch Crown verzorgde de vocals voor Scared of Me, Let Me Be Real en Rockin’ High op dit ruim 51 minuten durende album. Van Le Grand's door hiphop doordrenkte uitstapje met Will.i.am van de Black Eyed Peas tot Funkerman en het broer en zus koppel Andy & Dorothy Sherman op de hit single 3 Minutes To Explain.
Ida Corr en Camille Jones, twee van Fedde’s favorieten, verschijnen allebei met hun zwoele stemgeluid  glijdend over de ‘smerige’ ritmes op Hard Day’s Work en Shotgun. Zoals met alles dat ze tot nu toe gedaan hebben met Le Grand worden ook nu weer hun prestaties met perfectie gebracht. Mr. V’s Back & Forth is onmiddellijk te herkennen omdat deze de laatste tijd vaak voorbij kwam in de live sets van Fedde en dit nummer vormt duidelijk een van de grootste dance cuts van OUTPUT.
Samengevat, Fedde zich niet heeft aangepast aan de vraag van de markt of een album gemaakt dat alleen bedoeld is voor de dansvloer, nee, hij heeft precies het tegenovergestelde gedaan. OUTPUT is doortrokken van vrijheid en wij plaatsen onze weddenschappen dat het één van die cd's is die je over 2 jaar nog draait. OUTPUT is tijdloos!

TRACKLISTING
01. Fedde le Grand ft. Rob Birch – Wild ‘n Raw
02. Fedde le Grand ft. Will.i.am – Feel Alive
03. Fedde le Grand ft. Mitch Crown – Scared of Me
04. Fedde le Grand ft. Ida Corr – Hard Day’s Work
05. Fedde le Grand ft. Camille Jones – Shotgun
06. Fedde le Grand ft. Mr. V – Back & Forth
07. Fedde le Grand feat. Mitch Crown – Let Me Be Real
08. Fedde le Grand feat. Andy & Dorothy Sherman - My Faya
09. Fedde le Grand & Funkerman ft. Andy & Dorothy Sherman – 3 Minutes To Explain
10. Fedde le Grand feat. Mitch Crown – Rockin’ High
11. Fedde le Grand vs. P.L.F. – Noise Reduction
12. Fedde le Grand – Output
Bonus Track
13. Fedde le Grand vs. Dany P-Jazz – New Life (Fedde le Grand & Funkerman Re-Edit)

Output ligt vanaf 21 september in de winkel en is verkrijgbaar via de bekende download portals.

www.feddelegrand.com