Prinses Máxima bij uitreiking EBBA Awards tijdens EuroSonic Noorderslag

08-01-2010 @ 10:42

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zal op 14 januari 2010 aanwezig zijn op de uitreiking van The European Border Breakers Awards tijdens het EuroSonic Noorderslag festival in Groningen.

The European Border Breaker Awards zijn een initiatief van de Europese Commissie, DG Educatie & Cultuur in samenwerking met de European Broadcasting Union. Met de awards worden artiesten beloond die met hun eerste album succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen, maar binnen Europa.

De winnaars voor 2010 zijn Esmée Denters (Nederland), Milow (België), Charlie Winston (UK), Peter Fox (Duitsland), Soap&Skin (Oostenrijk), Kerli (Estland), Jenny Wilson (Zweden), Buraka Som Sistema (Portugal), Sliimy (Frankrijk), en Giusy Ferreri (Italië).
De awards uitreiking vindt plaats op 14 januari in de Oosterpoort te Groningen op de openingsavond van EuroSonic Noorderslag – Europa’s grootste showcase festival en conferentie voor de live muziekindustrie. De show wordt gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland, met tal van live optredens van de EBBA winnaars. De ceremonie wordt op TV uitgezonden in heel Europa via het EBU-netwerk.

Tijdens de Awards show zal ook de winnaar bekend gemaakt worden van de Public Choice EBBA: één van de 10 winnaars wordt door het Europese publiek verkozen tot populairste debuterende Europese artiest van 2010 middels een online stemming op http://www.europeanborderbreakersawards.eu .