VOORVERKOOP FESTIVALS EUROSONIC EN NOORDERSLAG START 28 NOVEMBER

26-11-2009 @ 23:14

28 november begint de voorverkoop voor de festivals EuroSonic en Noorderslag, die van 14 tot en met 16 januari 2010 in Groningen plaatsvinden. EuroSonic Noorderslag, een driedaagse conferentie en showcase festival voor de Europese muzieksector, is hét platform voor nieuw muzikaal talent uit Europa.

Op de zaterdag van EuroSonic Noorderslag zet Noorderslag steevast een ijzersterke selectie van de Nederlandse popmuziek neer. Nieuwe namen voor de line-up zijn: Awkward I, Laura Jansen, DeWolff, Promo (live) & Guests, Mdungu, Knobsticker, Aux Raus Deluxe, Flinke Namen, Juju & Jordash en The Mad Trist. Naast Rigby en Go Back to the Zoo staat ook Valerius op het 3FM Serious Talent Stage.

EuroSonic zet op haar beurt op de donderdag en vrijdag van het evenement, 250 nieuwe Europese acts neer. Ieder jaar wordt er een land in de schijnwerpers gezet en dit jaar is dat Noorwegen. Nieuwe bevestigde namen zijn: Major Parkinson (NO), The Megaphonic Thrift (NO) en uit de rest van Europa: The Chapman Family (GB), Robin Tom Rink (DE), Daniel Norgren (SE), Orka (FO), Los Campesinos (GB), Izia (FR), Fagget Fairys (DK), Imelda May (IR), Mazgani (PT), Frittenbude (DE), Meneo (ES), Jesse (FI), Pony Pony Run Run (FR), Young Guns (GB) en Chapel Club (GB).

Kaarten voor EuroSonic Noorderslag gaan vanaf aanstaande zaterdag in de verkoop bij de bekende voorverkoopadressen. Er zijn passe-partouts verkrijgbaar, die toegang bieden tot alle drie dagen van het festival; het is ook mogelijk om alleen kaarten te kopen voor EuroSonic (twee dagen) of Noorderslag (zaterdagavond).

Prijzen (exclusief servicekosten):
EuroSonic & Noorderslag passe-partout: € 80,-
EuroSonic Festival (do/vrij): € 45,-
Noorderslag Festival (za): € 45,-

Tegelijkertijd met EuroSonic Noorderslag start ook de kaartverkoop voor The European Border Breakers Awards (EBBA’s). Vorig jaar werden deze prijzen – een initiatief van de Europese Commissie DG Educatie & Cultuur in samenwerking met de European Broadcasting Union - voor het eerst in Groningen uitgereikt aan debuterende artiesten die buiten hun eigen land succesvol zijn. De awardsceremonie, die plaatsvindt op 14 januari in De Oosterpoort, wordt gepresenteerd door Jools Holland (BBC). De winnaars, waaronder de Nederlandse Esmée Denters, treden tevens tijdens de show op.

Kaarten zijn te koop via de bekende voorverkoopadressen en bij de kassa van De Oosterpoort en kosten €15,- (exclusief servicekosten).

Voor meer informatie over EuroSonic Noorderslag: www.eurosonic-noorderslag.nl
Voor meer informatie over The European Border Breakers Awards: www.europeanborderbreakersawards.eu