Anne Soldaat begint aan najaarstour, brengt digitale EP uit.

13-10-2009 @ 10:25

Na het zeer goed ontvangen album In Another Life komt Anne Soldaat nu met een nieuwe digitale EP getiteld ‘Going South’. Hierop staan behalve de nieuwe single Going South ook drie live-tracks die zijn opgenomen tijdens de Onder Invloed Sessies. Onder Invloed is een project onder leiding van muziekjournalist Matthijs van de Ven, waarbij bands hun favoriete nummers coveren en live de liedjes laten horen waar ze zelf door beïnvloed zijn. In het geval van Anne Soldaat gaat het om liedjes van Beach Boys, Randy Newman en Fairport Convention, opgenomen op 24 juni. Onder Invloed is een inspirerend muzikaal concept, dat terecht steeds meer aandacht begint te krijgen.

Verder staan de laatste maanden van 2009 voor Anne Soldaat vooral in het teken van een uitgebreide clubtour langs Nederlandse podia. Een mooie afsluiting van een succesvol jaar voor Anne Soldaat, die nu eindelijk zijn ultieme geluid gevonden heeft. Dit geluid heeft hij samen met Jason Falkner vastgelegd op het prachtige In Another Life, dat in april werd uitgebracht op Excelsior Recordings. Het album is unaniem lovend ontvangen door vaderlandse pers en andere scribenten. De Volkskrant sprak van “elf liedjes die jubelend van levenslust uit de luidsprekers springen” en de REVU noemde het “het album dat Anne Soldaat al jaren móest maken”. Multimediaal magazine 3VOOR12, die het album nomineerden voor de 3VOOR12 Awards, zei over de cd: "Luisterend naar In Another Life kan gerust geconcludeerd worden dat het talent van Anne Soldaat geen grenzen kent. Al twintig jaar is hij een van Nederlands belangrijkste muzikanten en nog steeds boekt hij progressie en vernieuwt hij zichzelf."

Lovende kritieken dus, voor een bijzonder album dat ook live prachtig uit de verf komt. Anne Soldaat is een rasmuzikant en heeft zijn plek in het midden van het podium inmiddels helemaal gevonden. In november in weer door heel het land te zien. De Going South EP is later deze maand te koop via iTunes.

Anne SoldaatGoing South EP
01 Going South
02 Fotheringay (Onder Invloed Sessie)
03 I Think It’s Going To Rain (Onder Invloed Sessie)
04 Lonely Sea (Onder Invloed Sessie)

(excelsior)

Data najaarstour

website: annesoldaat.com