Anne Soldaat kondigt Nederlandse voorjaarstoer aan

11-01-2013 @ 16:38

Ook op G-Star Wintercollectieshow in Berlijn
Anne Soldaat speelt tijdens de presentatie van de G-Star wintercollectie in Berlijn. De modeshow vindt plaats op dinsdag 15 januari tijdens de prestigieuze Bread & Butter beurs in Berlijn. Bread & Butter is een innovatieve beurs voor meer dan 600 merken op het gebied van eigentijdse kleding cultuur, labels en ontwerpers en vindt sinds 2001 twee keer per jaar plaats.

Anne over de bijzondere samenwerking: "In 2012 was ik ook al voor G-Star in Berlijn. Het bedrijf presenteerde toen op een originele manier haar nieuwe collectie - namelijk door mijzelf én de dansers van Conny Janssen Danst (uit Rotterdam) in nieuwe G-Star kleding te steken en ons zo een deel van de voorstelling ZOUT live te laten uitvoeren. Dat pakte toen heel goed uit. Ik was blij verrast toen G-Star mij eind 2012 belde met het verzoek de muziek voor de komende show in Berlijn te componeren en -deels- live uit te voeren. Dit keer alleen, dus zonder dansers. Het gaat om een show die zo'n 20 minuten duurt en de muziek is divers - zowel in sfeer als in instrumentatie. Bij de totstandkoming van de tracks heb ik heel direct samenwerkt met G-Star. Het G-Star team is een erg bevlogen ploeg, met een voorliefde voor denim en muziek, die bij elk element van de show betrokken is."

Tevens start een nieuwe Nederlandse toernee, met onder andere de festivals Where The Wild Things Are en Paaspop op het programma. De kaartverkoop voor de optredens is inmiddels gestart via de websites van de podia en festivals.

Ook trekt Soldaat in de maanden maart en april weer met Conny Janssen Danst door het land voor de reprise van de bejubelde dansvoorstelling 'ZOUT'. Voor speeldata check www.connyjanssendanst.nl.

Anne Soldaat kwam in september 2012 met zijn album Soldaat, een onstuimig, stoer album dat alleen door Anne Soldaat gemaakt kon worden. Een album waarop je hoort dat hij zichzelf nog steeds weet te ontwikkelen als gitarist, zanger en song-schrijver. Opnieuw werkte Soldaat voor dit album samen met Jason Falkner (Beck, Jellyfish, Daniel Johnston, Air). Hoewel het album evident als Anne Soldaat klinkt, is er toch een duidelijke ontwikkeling ten opzichte van het vorige album In Another Life.

Soldaat lijkt comfortabeler met zijn plek als frontman en neemt meer de ruimte om te experimenteren met structuur en geluid. Het gaat op dit album om sfeer en de liedjes zijn dan ook minder compact. Maar wel onmiskenbaar Soldaat: catchy, melodieus en bij vlagen melancholiek. Soldaat groeit nog altijd en weet zijn grenzen te verleggen; dat kenmerkt zijn vakmanschap en drive. Anne Soldaat bestaat live tijdens de komende toernee uit: Matthijs van Duijvenbode (Tim Knol, Johan), Bram Hakkens (Kyteman, GEM), Jeroen Overman (Tim Knol) en Maurits Westerik (GEM).

Live toer Anne Soldaat 2013

di 15 jan: Presentatie G-Star wintercollectie - Bread & Butter beurs - Berlijn

vr 01 feb: Zwolle - Hedon
vr 08 feb: Emmen - Poppodium Apollo
za 09 feb: Hengelo - Metropool
do 14 feb: Den Haag - Paard van Troje
vr 15 feb: Amersfoort - De Kelder
vr 22 feb: Bergen op Zoom - Gebouw-T
do 28 feb: Arnhem - Luxor Live

zo 10 mrt: Zeewolde - Where the Wild Things Are
zo 24 mrt: Veghel - Galeriecafe De Compagnie (solo)
za 30 mrt: Schijndel - Paaspop

zo 14 apr: Hoorn - A Small Town Music Walk (solo)

http://annesoldaat.com/

https://twitter.com/annesoldaat