Indrukwekkend debuutalbum van Anne Soldaat: 'In Another Life'

07-04-2009 @ 14:55

Anne Soldaat was een van de bandleden uit Daryll-Ann, opgericht in 1988, samen met Jelle Paulusma, Coen Paulusma, Jeroen Vos en Frank van der Bij.
Van de songschrijver, de zanger en de gitarist die nu met "In another life" een album heeft gemaakt waar al zijn klasse op samen komt. En die wordt uitgebracht onder die eigen naam; vaarwel Daryll-Ann en Do-the-Undo dus, de outfits waarmee en waaronder hij voorheen zijn werk uitbracht. En welkom de artiest die zich helemaal bloot durft te geven. Die ons deelgenoot maakt van zijn twijfels en angsten, zonder te vervallen in geweeklaag, maar zijn zieleroerselen verpakt in elf popsongs waarin het beste van heden en verleden zich verenigt.
Voor Anne Soldaat was In Another life ook letterlijk een grote stap want hij toog ervoor naar Los Angeles om er samen te werken met Jason Falkner, collega-muzikant aldaar en bevriend met Anne sinds de twee mekaar ontmoetten toen Falkner deeluitmaakte van Air (zoals ie later meewerkte aan albums van Beck, Paul McCartney en David Holmes).

In Another Life gaat live in première op 26 april in de Utrecht Tivoli, een dag later gevolgd door een show in de Kleine Zaal van de Amsterdam Paradiso (27 april). Op het podium krijgt Anne Soldaat gezelschap van een big band waar o.a. Maurits Westerik (GEM) en Marcel van As (Coparck) deel van uit maken.

'In Another Life' verschijnt op 20 april via excelsior
http://www.excelsior-recordings.com/inanotherlife/
http://www.annesoldaat.com