Epica komt met nieuw album

22-09-2009 @ 16:42

Het nieuwe album van Epica 'Design Your Universe' is klaar en zal op 16 oktober uitgebracht worden. Begin oktober zal ook de 1e single van Epica's nieuwe album uitkomen, getiteld Unleashed

Epica is en blijft een bekende speler in de gothic metal scene, dat ze groter zijn dan zomaar een gothic bandje hebben ze wel bewezen met het ongelofelijke succes van het vorige studio album 'The Divine Conspiracy' in 2007, die binnen kwam in de top 10 van de Album top 100. Eerder dit jaar bracht Epica hun eerste live album 'The Classical Conspiracy' uit. Maar het is nu ook tijd voor een nieuw studioalbum. Dit keer geen concept album, maar de rode draad van het album is vrijheid en bevrijding.

Dit album is in elke zin extremer dan al onze voorgaande albums, op een goede manier. Alle elementen zijn versterkt, de instrumenten komen meer naar voren, het is een stuk meer groovy en we hebben een nieuwe gitarist.” zegt zangeres Simone Simons over het nieuwe album in een interview met nu.nl.

In oktober en december gaat Epica op Europese tour en begin 2010 gaat de band ook op tournee door Amerika en Canada! Op 10 oktober speelt Epica in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam!

tourdates