Epica met volledig symfonisch orkest en koor naar Afas live Amsterdam

07-11-2023 @ 17:27

Op vrijdag 20 september 2024 geeft Nederlandse symfonische metalband Epica een concert in de AFAS Live. Met deze unieke show, genaamd The Symphonic Synergy, geeft de band twee exclusieve concerten in Amsterdam en Mexico-Stad met een volledig symfonisch orkest en koor. 

Epica gaat opnieuw op klassiek avontuur. Exact tien jaar en een dag na de release van het live-album ‘Retrospect’ kondigt deze Nederlandse metalband twee spraakmakende concerten met een volledig symfonie-orkest en koor aan: één in eigen land en één in Mexico. Voor deze zogeheten ‘The Symphonic Synergy’-concerten zullen wederom kosten noch moeite gespaard worden. Het eerste evenement vindt plaats op vrijdag 20 september 2024 in AFAS Live te Amsterdam, terwijl Mexico de kans krijgt om dit nieuwe hoogtepunt te zien in én van de meest iconische locaties van Latijns-Amerika, namelijk op zaterdag 7 december 2024 in Auditorio Nacional in Mexico-Stad (met een capaciteit van 10.000 zitplaatsen).

Nederlands populairste metalband Epica heeft in zijn ruim twee decennia durende carrière veel avonturen beleefd en zowat al zijn ambitieuze doelen bereikt. ‘s Lands grootste muzikale exportproduct rondom de charismatische mezzosopraan Simone Simons groeide in deze periode uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd honderdduizenden trouwe fans. In Midden- en Zuid-Amerika is Epica inmiddels zo populair dat de zes bandleden haast niet meer de straat op kunnen zonder hordes trouwe fans achter zich aan te krijgen.

De band ondernam de afgelopen twintig jaar zeer succesvolle wereldtournees door zestig landen in alle continenten voor vele 100.000-en bezoekers, en speelde op de belangrijkste en meest prestigieuze festivals ter wereld waaronder Wacken Open Air (DE), Hellfest (FR),  MTL Montreal (CA), Mood Indigo IIT Bombay (IN), Witch Fest (ZA), Graspop Metal Meeting (BE) - en in Nederland o.a. op Paaspop, Pinkpop, Zwarte Cross, Lowlands en Fortarock. Dit jaar nodigde ’s werelds grootse metalband Metallica de zes Nederlandse muzikanten uit om voor drie van hun Europese shows het voorprogramma te verzorgen.

Epica - The Symphonic Synergy

Vrijdag 20 september 2024 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €72,80 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op vrijdag 9 november om 10:00 uur.