Debuutalbum Daily Bread verschijnt 5 oktober bij Excelsior Recordings

22-09-2009 @ 12:27

Daily Bread 'Well You're Not Invited'
Zelf omschrijven ze hun muziekstijl als SEXY GARAGE DANCE. Freesonica schreef: ”Denk aan een enerverende combi van de rauwe energie van de ‘60’s garagerock, het tegendraadse van de Nederlandse Indierockscene en de dancegrooves van electro”. En waarom Sexy? “....omdat we sexy zijn.. toch?

Zowel de sound als de optredens van Daily Bread zijn vernieuwend en uniek te noemen. Alle drie bandleden staan vooraan op het podium, wat er voor zorgt dat er voor het publiek geen energie verloren gaat. Er wordt gestoeid met eigen gefabriceerde effectpedalen, er wordt gezongen door telefoons, de drums worden bespeeld met stokken en sambaballen en van begin tot eind geven de jonge honden blijk van veel speelplezier.

In juni 2007 besloten Stefan Stoer (drums) en Chris Mulder (bas), na het uiteenvallen van hun Britpop-bandje, om een compleet nieuwe weg in te slaan. Ze wisten dat hun dorps- en kroeggenote Kimberly veel poëzie schreef en het leek hun een interessante gedachte om eens muziek met haar te gaan maken. Al schrijvende bleek de combinatie van alleen bas en drums niet genoeg, maar werd door het toevoegen van een philicorda orgel de juiste aanvulling in de sound gevonden. Daily Bread was een feit!

Een jaar later wint de band de Kleine Prijs van Friesland, worden ze geselecteerd voor de Popronde en het Freesonica-project. Als klap op de vuurpijl volgt ook nog een selectie voor de Grote Prijs van Nederland. Hier komt echter een abrupt einde aan, omdat de band besluit om uit de competitie te stappen.

"Er was namelijk géén mogelijkheid om ons live-plaatje (drumstel vooraan, nostalgische versterkers en lekker knus tegen elkaar!) bij de showcase in het Wilhelmina Pakhuis te Amsterdam neer te zetten. Geen eigen versterkers, geen drumstel uit de jaren '60, geen Stefan die met een grijns op zijn smoel vooraan staat... Dat is geen Daily Bread meer. Vandaar geen grote prijs voor ons.

Geen nood; De band staat een week later op het Noorderslag festival in de 3voor12-zaal en het spreekwoordelijke dak gaat er af!! De grotere festivals raken geinteresseerd en optredens bij o.a. Motel Mozaique, Oerol, Metropolis en De Wereld Draait Door volgen. VPRO 3VOOR12 is naar eigen zeggen sinds De Staat niet meer zo enthousiast geweest over een Nederlandse band.

Ook in het buitenland zijn ze inmiddels gecharmeerd van de band. Zo speelt de band in juni 2009 op het GoNorth festival in Schotland en in juli heeft zelfs het grote Paleo festival in Zwitserland een avondspot voor de band in petto. Hier bewijzen ze dat Daily Bread sterk is gegroeid en inmiddels ook raad weet met grote podia.

In de zomermaanden wordt gewerkt aan het debuutalbum onder leiding van producer Jan Schenk (Hospital Bombers). 12 tracks met SEXY GARAGE DANCE van Daily Bread verschijnen 5 oktober onder de titel ‘Well, You’re Not invited’ op Excelsior Recordings.

Het album ‘Well, You’re Not Invited’ wordt gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam op zaterdag 3 oktober (20:00 uur).

myspace.com/dailybreadtheband

25/09/09 – Play Festival, Hasselt (B)
26/09/09 – Freeze Festival, Leeuwarden
01/10/09 – Het Bolwerk, Sneek
02/10/09 – Mac, Harderwijk
03/10/09 – Paradiso, Amsterdam (20:00 uur!)
03/10/09 – Sleazefest, Amsterdam
09/10/09 – Muziekgieterij, Maastricht
17/10/09 – De Kelder, Amersfoort
30/10/09 – De Klos, Emmeloord
31/10/09 – Metropool, Hengelo
14/11/09 – Frontside Rock, Den Helder
20/11/09 – Fenix, Sittard
21/11/09 – Popcentrale, Dordrecht
26/11/09 – Merleyn, Nijmegen
04/12/09 – Atak, Enschede
11/12/09 – Paard van Troje, Den Haag
17/12/09 – Effenaar, Eindhoven