Daily Bread bevestigd voor Sziget Festival in Hongarije

05-04-2013 @ 20:31

Twee nummers te horen in populaire Amerikaanse tv-serie Awkward

Het jonge Fries/Amsterdamse kwartet Daily Bread is toegevoegd aan het indrukwekkende affiche van het Europese Sziget Festival in Boedapest, Hongarije dat van 5 tot en met 12 augustus wordt gehouden. Daar staat de band in een line-up tussen onder andere Blur, Editors, Tame Impala en labelgenoot Triggerfinger.

Daily Bread is kortgeleden ook genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Alternative.

Eerder hoorde de band dat twee nummers van hun jongste album Iterum in de populaire Amerikaanse MTV serie Awkward (seizoen 3) gebruikt gaat worden. Het nummer The Conflict zit in de openingsscène van de eerste aflevering (in Amerika uitgezonden op 16 april 2013) en in aflevering zes zit het nummer Silica.

Behalve op Sziget speelt Daily Bread ook een aantal shows in Zwitserland - waar ze al sinds hun eerste album populair zijn - en in Nederland op festivals als Bevrijdingsfestival, Vestrock en Welcome To The Village.

Afgelopen oktober bracht Daily Bread hun tweede album Iterum uit bij Excelsior Recordings. De liedjes op Iterum zijn een ode aan de liefde, de vrijheid en het leven. Maar ze verhalen ook over de dagelijkse beslommeringen en hoe je daardoor wordt opgeslokt en hoe je je daaraan probeert te onttrekken. In januari werd hun optreden op Noorderslag met een 8,5 beoordeeld door VPRO 3voor12. "De soms zwoele, soms extatische synthesizermuziek en dominerende lichtshow wordt goed ontvangen en Van der Velden toont zich een echte frontvrouw met wapperend haar en bewegingen die vloeiend geleid worden door de muziek. Uiteraard komen zowel singles ‘Loverst’ als ‘The River’ voorbij, maar het meest verrassend is de herinterpretatie van hun oudere werk. Alles wordt uit de kast getrokken: bassist Chris Mulder grijpt naar de synthesizers, de bas dreunt hard en Van der Veldens vocalen krijgen een extra bak galm. De show slaat aan en laat zien dat wij een band voor ons hebben die nog lang niet gestopt is met hun ontwikkeling."
Het Amerikaanse blog This Is Fake DYI beschreef hun show op Eurosonic als volgt: "With a plethora of acts to choose from, we decide to head to Daily Bread, where great swathes had already gathered. Part Goldfrapp, with more than a hint of The Knife’s Scandinavian prowess, the band have a stage presence almost on a par with the these formidable bands, helped by Kimberly van der Velden’s expanse of crimped hair."

Voorlopige toerlijst Daily Bread

05/04/13 Amsterdam Sonic Connections
06/04/13 Utrecht Tweetakt
29/04/13 Emmeloord Nacht van Oranje
05/05/13 Roermond Bevrijdingsfestival
16/05/13 Nyon La Parenthese (ZWI)
17/05/13 Aurau Kiff (ZWI)
18/05/13 Winterthur Gaswerk (ZWI)
25/05/13 Grootebroek Forever Young
01/06/13 Hulst Vestrock
26/07/13 Leeuwarden Welcome to The Village
10/08/13 Sziget Boedapast (HON)

http://www.dailybreadtheband.com/blog/

https://twitter.com/DailyBread_NL