Release debuutalbum Eefje op 7 januari 2011

22-12-2010 @ 19:33

Op 7 januari ligt het debuut album 'De koek' van Eefje in de winkels.

Eefje is een songwriter in hart en nieren en schrijft van jongs af aan haar eigen liedjes, maar wanneer ze op haar 22ste besluit om het Nederlandstalig te proberen, valt het kwartje. En niet alleen bij haar zelf.
Een eerste kroon op haar werk wordt de Grote Prijs Van Nederland in 2009 in de categorie singer-songwriter. De jury prees Eefje om haar authenticiteit, pakkende liedjes, sterke teksten en het vermogen om het publiek in haar greep te houden.

Zo begint Eefje op te vallen. In snel tempo verspreidt haar muziek zich door het land. Ze wordt gevraagd door Lucky Fonz III en Sophie Hunger om in hun voorprogramma te spelen, staat op diverse festivals, in zo’n beetje alle zalen, woonkamers en andere vreemde plekken. Ze wordt zelfs uitgeroepen tot jonge succesvolle vrouw in de Marie Claire en staat in de Viva 400.

Tussen alle optredens door start Eefje met de opnames van haar eigenwijze album, getiteld 'De koek', welke zij opneemt met de jonge, talentvolle producer Marcel Tegelaar. Het resultaat: een afwisselende, experimentele en kleurrijke popplaat. Nederlandstalig, maar internationaal qua sound. Vol, maar niet bombastisch. Warm, maar niet traditioneel.

Dat Eefje haar eigen richting bepaalt, bewijst ze met de oprichting van haar eigen label: Eefjes Platenmaatschappijtje. Ze sluit een overeenkomst met Rough Trade zodat ze er zeker van is dat iedereen haar album in de winkels en op internet kan kopen. Om iedereen op een makkelijke manier kennis met haar muziek te laten maken, tracht Eefje de verkoopprijs van de cd zo laag mogelijk te houden.

Vanaf januari zal Eefje met band het podium betreden. De album presentatie vindt plaats in Paradiso te Amsterdam op 27 januari 2011 en op 15 januari is Eefje te zien tijdens Noorderslag.

Alle optredens Eefje met band:
07 januari 2011 - Gouda - So What (try out)
08 januari 2011 - Den Bosch - Plein 79 (try out)
09 januari 2011 - Utrecht - Club 3voor12/Utrecht (try out)
14 januari 2011 - Hilversum - De Vorstin (try out)
15 januari 2011 - Groningen - Noorderslag (20:30 uur Marathonzaal)
27 januari 2011 - Amsterdam - Paradiso
In april volgt een uitgebreide clubtour.

http://www.myspace.com/eefjemusic