Debuutalbum awkward i uit op 14 september

09-09-2009 @ 14:43

Bassist Alamo Race Track verrast met 'I Really Should Whisper'

awkward i is het geesteskind van liedjesschrijver Djurre de Haan, tot nu toe bij een groter publiek vooral bekend als bassist van Alamo Race Track. Feitelijk is Djurre als singer-songwriter toch al sinds 2000 bezig met zijn eigen muziek. Zo stond hij in 2006 al in de finale van de Grote Prijs van Nederland en op EuroSonic en trad hij al veelvuldig op in heel het land. Tot een volledig album was het tot dusver nog niet gekomen. Tot nu toe dan.

Samen met Diederik Nomden (ex-Johan, ex-Daryll-Ann) begon Djurre liedjes op te nemen. Gewoon vanuit huis, zonder haast of enige verwachtingen. Tot hun grote verrassing werd awkward i naar aanleiding van die eerste schetsen al uitgenodigd voor Nederlands belangrijkste talentenfestival EuroSonic in januari van dit jaar en voor twee van ’s werelds belangrijkste muziekbeurzen voor upcoming acts: South by Southwest (Austin, Texas, maart) en het Canadese equivalent North by Northeast (Toronto, juni). In oktober staat een volgende belangrijke showcase op het programma: CMJ (New York, oktober 2009). Geen festivals waar je zomaar binnen komt wandelen en een duidelijk teken dat er een bijzonder debuut zit aan te komen. Kortom: de verwachtingen voor het album zijn in de loop van dit jaar ineens naar grote hoogten gestegen.

Halverwege september komt dat debuut -I really should whisper- dan officieel uit op Excelsior Recordings. De muziek heeft z’n wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Het is een persoonlijk en intens album geworden dat barst van de muzikale en tekstuele juweeltjes. Subtiele liedjes, waarbij je hoort dat ze met liefde en beleid in elkaar gezet zijn. Djurre: “De plaat heet 'I really should whisper' en daar spreekt een soort menselijke voorzichtigheid uit met betrekking tot allerlei dingen waar je over kunt nadenken en een mening over kunt vormen.” Liedjes over liefde, dood en geweten en de onzekerheid en het ongemak die deze drie thema’s met zich meebrengen.

Het najaar van 2009 staat voor awkward i vooral in het teken van veel optreden. Niet alleen op CMJ in New York, Into The Great Wide Open, maar ook als vast voorprogramma bij de aanstaande tours van Coparck en El Pino & The Volunteers. Dat awkward i al wat jaren meeloopt heeft ervoor gezorgd dat hij een grote groep muzikale vrienden heeft waar hij uit kan putten voor zijn live-band. awkward i zal dus niet met één vaste band gaan spelen, maar met een wisselende en altijd verrassende bandbezetting. Dit gaat ervoor zorgen dat ieder optreden weer uniek en bijzonder is, wat perfect aansluit bij 'I really should whisper'. Fluister het voort, awkward i komt eraan…

www.myspace.com/awkwardi

Tour data:
06-09 Into the Great Wide Open - Vlieland
07-09 House show w/ Black Atlantic & Rue Royale @ de pijp - Amsterdam
10-09 Pakhuis Wilhelmina - Amsterdam
26-09 Delicatessen - Amsterdam
30-09 Paradiso (bovenzaal) - Amsterdam - albumpresentatie
20 t/m 24-10 CMJ, New York
26-11 Doornroosje - Poetracks - Nijmegen