Alamo Race Track vindt vaste bassist, buitenlandse tour van start

24-06-2011 @ 23:04

Peter Akkerman wordt bandlid van Alamo Race Track. Buitenlandse tournee met The Weakerthans eerste shows in nieuwe bezetting

De Amsterdamse band Alamo Race Track heeft een nieuwe bassist gevonden: Peter Akkerman. Hij vervangt tijdelijk bassist Djurre de Haan die het de komende periode te druk heeft met zijn eigen band, awkward i.

Akkerman studeerde basgitaar aan het conservatorium van Amsterdam en 'audio engineering' bij het SAE Instituut. Op dit moment speelt Akkerman ook in de band van Pien Feith en Daan Hofman. Met Pien Feith deed Akkerman opnames voor haar debuutalbum en schreef hij mee aan muziek voor een documentaire die in september zal verschijnen.

Gitarist Leonard Lucier: "We zijn verheugd om Peter te verwelkomen als een onderdeel van onze band. Zijn eerste keren op het podium met ons zijn meteen bijzonder, want we gaan op toer met de grote Canadese band The Weakerthans. Ik denk dat een paar dagen in een tourbus is een geweldige manier om elkaar te leren kennen. En die shows zullen sowieso een fantastische ervaring worden en goede leermomenten zijn, voor ons als band."

Peter over zijn komst naar Alamo Race Track: "Toen ik Black Cat John Brown hoorde, was ik direct al heel erg gecharmeerd van Alamo Race Track. Ik raakte behoorlijk verslaafd aan dat album en was blij verrast toen bleek dat de band in de studio, waar ik als technicus ging werken, repeteerde en in het café boven de studio een vaste afspreekplek had. Met het verschijnen van Unicorn Loves Deer voelde ik een nog duidelijker verwantschap met de muziek van de band. Direct bij de eerste beluistering, had ik het gevoel dat ik graag een manier zou willen vinden om bij de band betrokken te zijn. Een paar weken later belde Leonard met de vraag of ik als nieuwe bassist wilde komen spelen. Het mag duidelijk zijn dat ik daar niet lang over na hoefde te denken."

De komende weken kan Akkerman dus meteen aan de bak, want na het afronden van de Nederlandse clubtour gaat de band deze maand naar Engeland en Duitsland met het Canadese The Weakerthans. The Weakerthans scoorden met Civil Twilight, op een gedeelde plaats met landgenoten Arcade Fire, de langstgenoteerde #1 single in de Canadese hitlijsten. Waar The Weakerthans eerder het voorprogramma van datzelfde Arcade Fire verzorgden, zal de band nu op hun eigen Europese toer Alamo Race Track op sleeptouw nemen. In Duitsland en Engeland zijn de Canadezen populair en ze spelen er voor uitverkochte zalen.

Alamo Race Track als support van The Weakerthans
23 06 The Garage, London, UK
24 06 The Peel, Kingston Upon Thames, UK
25 06 Rotown, Rotterdam, NL
26 06 Bitterzoet, Amsterdam, NL
28 06 Gruenspan, Hamburg, DE
29 06 Lido, Berlijn, DE
30 06 Kamp, Bielefeld, DE
01 07 Underground, Keulen, DE

www.alamoracetrack.com