Nieuw project In A Cabin With ...Tika

15-08-2011 @ 22:40

Op uitnodiging van ‘In A Cabin With’ trokken Marien Dorleijn en David Pino (frontmannen van respectievelijk Moss en El Pino & the Volunteers) afgelopen januari naar het Canadese La Peche om daar met lokale muzikanten een album te maken. Het resultaat combineert het beste van Marien en David, zwaar beïnvloedt door de omgeving en de locatie waar de opnames plaats vonden. Ver van huis, ver van de bewoonde wereld, in een blokhut, en met een buitentemperatuur die ver onder het vriespunt bleef (ruim 30 graden celsius onder nul). TIKA is het resultaat van deze expeditie en het begin van een samenwerking die als agenda’s, omstandigheden en het noodlot het toelaten zomaar nog eens een vervolg kan krijgen. TIKA dankt haar naam aan een jonge zwarte Labrador die de de opname sessies van begin tot einde heeft bijgewoond. Een mascotte.

Het sfeervolle geluid is onlosmakelijk verbonden met de bands waar Dorleijn en Pino bekend van zijn, maar het geheel is meer dan de som der delen. Vocaal blijken de twee elkaar niet alleen aan te vullen maar ook tot nieuwe hoogte doen stijgen. Bij vlagen vriendelijk, maar ook venijnig. Soms neigend naar country en folk, maar vaak ook stevig rockend. Bij vlagen weemoedig, maar altijd optimistische en hoopvol.
De eerste live show vond 18 juni 2011 plaats op Naked Song in Eindhoven, gevolgd door twee exclusieve optredens in het Bostheater op Oerol. Het album staat gepland voor eind augustus op In A Cabin With/V2. Rond die tijd zal er ook een video/mini-documentaire verschijnen van Victor Vroegindeweij voor de single For Better Or For Worse, gemaakt met ondersteuning van het Taxfonds. Begin september staan enkele, voorlopig unieke, clubshows in de planning. Voor de gelegenheid werden Marien en David bijgestaan door een Canadese ritmesectie. Julian Brown, van onder meer Feist en Apostle of Hustle speelt bas en Blake Howard van GUH en Rock Plaza Central, speelt percussie en drums. Voor de geplande live shows pakt Ap (El Pino & The Volunteers) de bas op en neemt Finn Kruining (Moss) plaats op de drumkruk.

TIKA: In A Cabin With Tika
Bestelnr CD: VVNL22432
genre: rock
label: V2 Benelux
release: 22/08/2011

http://www.inacabinwith.com/site/