Johan's laatste ronde

26-08-2009 @ 17:19

Aan alles komt een eind, zelfs aan Johan De Band. Na 13 jaar en 4 albums begint deze groep in september aan een laatste ronde langs de Nederlandse clubs. En ja, ook op dit afscheid zullen alle cliché's van toepassing zijn. Dat het pijn doet en heel vervelend is en dat iedereen mekaar gaat missen, maar toch, dingen gaan zoals ze gaan en uiteindelijk gaat iedereen er vrede mee hebben. En mogen we blij zijn met wat we hebben en nog krijgen, namelijk een prachttour van een topband langs al onze favoriete podia.

"Op een rare manier voelt het goed, om er nu mee op te houden", zegt Johan-voorman Jacob de Greeuw. "Ik heb heel veel zin om deze tour nu te gaan doen en ook veel zin om er daarna mee te stoppen. En vervolgens ga ik me bezinnen op m'n toekomst in de muziek."
Ook drummer Jeroen Kleijn zegt dat "we er nog iets bijzonders van gaan maken, van die laatste optredens. Zodat we een mooie periode met z'n allen met een goed gevoel afsluiten".

Voor Excelsior Recordings is het verscheiden van Johan een gevoelig verlies, zegt Frans Hagenaars die met Jacob c.s. alle vier de albums maakte. "Het is niet altijd van een leien dakkie gegaan maar één ding blijft staan als een huis: het zijn vier schitterende platen."

Oud-manager en boeker van het eerste én laatste uur Jan ten Boom baalt ervan dat Johan ophoudt: 'Het verscheiden van Johan drukt best wel zwaar op `t hart als je zo intens en lang met de band hebt gewerkt. Ik respecteer de beslissing van de jongens. Deze laatste toer gaat zonder twijfel heel bijzonder worden".
Jacob ondertussen monter: "Dit is niet het eind van de wereld hoor. Alleen houdt deze groep op en weet ik nu nog niet hoe ik verder ga".

Excelsior Recordings zal ter zijner tijd op gepaste wijze het afscheid van Johan de Band luister bij zetten.

Tour data:
do 03 sep: Delft - Speakers
za 05 sep: Vlieland - Into The Great White Open
vr 11 sep: Breda - Mezz
za 19 sep: Uden - De Pul
do 24 sep: Arnhem - Luxor Live
vr 25 sep: Zwolle - Hedon
za 26 sep: Venlo - Perron55
do 01 okt: Almelo - Proeflokaal Belgie
vr 02 okt: Apeldoorn - Gigant
za 03 okt: Hoorn - Manifesto
vr 09 okt: Amsterdam - Paradiso
zo 11 okt: Amen - De Amer
za 17 okt: Leeuwarden - Poppodium Romein
vr 23 okt: Utrecht - Tivoli
do 29 okt: Den Haag - Paard van Troje
vr 30 okt: Groningen - Oosterpoort
za 31 okt: Haarlem - Patronaat
vr 04 dec: Sittard - Fenix
vr 11 dec: Zaandam - De Kade
za 12 dec: Leiden - LVC
do 17 dec: Eindhoven - Effenaar
vr 18 dec: Hengelo - Metropool
za 19 dec: Amersfoort - De Kelder

www.johan4all.com