Johan sluit af in Paradiso met goud, vinyl en nieuwe video

23-12-2009 @ 11:47

Na een uitgebreide afscheidstournee door het hele land en een succesvol laatste optreden in een uitverkocht Amsterdams Paradiso is het nu definitief: Johan is niet meer. Na vier albums, 46 liedjes en een ontelbaar aantal cluboptredens in binnen- en buitenland, festivalshows op onder andere Pinkpop, Lowlands en Parkpop en diverse prijzen is Johan verleden tijd. Paradiso werd gisteravond (22 december 2009) nog eenmaal getrakteerd op een intense show, mede dankzij de unieke setlist samengesteld door de fans. Diets Dijkstra, Jeroen Kleijn, Maarten Kooijman, Matthijs van Duivenbode en Jacob de Greeuw: THX!

Maar niet getreurd, er is ook nog beter nieuws. Om te beginnen heeft Pergola (uit 2001) onlangs de gouden status bereikt. Dat zijn dus meer dan 25.000 verkochte albums. In Paradiso ontving frontman Jacob de Greeuw uit handen van Joost Zwagerman de gouden award. Om dit succes te vieren is Pergola vanaf nu eenmalig en in beperkte oplage op vinyl te koop. Klassiekers als Tumble and Fall, How Does It Feel en Day Is Done, nu dan eindelijk op vinyl verkrijgbaar.
Waarschijnlijk volgt er binnenkort nog een bijzondere allerlaatste release van Johan, hierover later meer.

Dan is er ook nog een nieuwe videoclip voor Why Don’t We, het allerlaatste nummer van het laatste Johan-album ‘4’. Marcel Kampman maakte de fraaie video, die in Paradiso in premiere ging, met in de hoofdrol schrijfster Susan Smit en Oscar Voskuil. De clip is vanaf nu te zien via youtube.com/excelsiorrecordings