NEW ALBUM JAY-Z

27-07-2009 @ 19:48

Op 11 september verschijnt het 11e studio album van Jay-Z: The Blueprint 3. Op dit album staan de eerste single D.O.A. (Death of Auto-Tune) en Run This Town met Rihanna & Kanye West. D.O.A. is MTV Must SEE deze week. 

Jay-Z is geboren als Shawn Carter in Brooklyn, New York en heeft een broer en twee zussen. Shawn kreeg zijn bijnaam van zijn mentor jaz-o aka Big Jaz: Jazzy, afgekort naar Jay-Z. In 1997 scoorde hij zijn eerste hits: Ain't No Nigga/Dead Presidents, Can't Knock the Hustle en Feelin' It. Jay-Z legde zich vanaf 1999 volledig toe op zijn muzikale carrière en muzieklabel. Hij werkte samen met de beste artiesten van het moment, zoals Pharrell Williams, Eminem, Mariah Carey, Foxy Brown, Babyface, Blackstreet, R. Kelly, Kanye West en Beyoncé.

In 2003 legde hij zich vooral toe op het produceren en signeren van andere muzikanten voor Roc-A-Fella, zijn kledinglijn "Roc-A-Wear" en zijn eigen filmmaatschappij. In 2006 ging Jay-Z de samenwerking aan met Linkin Park, dit voelde zo goed aan, dat beide besloten tot een EP met mash-ups en een concert voor een klein publiek. Het album Collision Course kwam hieruit voort en de Grammy-winnende single Numb/Encore werd een succes.

facts:
Jay-Z verkocht meer dan 40 miljoen albums wereldwijd
7 x Grammy Winnaar
18 Top 10 hits in de Billboard's Hip Hop/R&B Chart
Mede oprichter van Roc-A-Fella Records
Mede oprichter of Rocawear clothing brand

Album: The Blueprint 3,
release 11 september 2009

www.jayzonline.com/
www.myspace.com/jayz