Amerikaanse R&B ster The Dream naar Nederland

28-06-2013 @ 10:43

Op donderdag 12 september presenteren Buma Rotterdam Beats en Motel Mozaique de multi Grammy Award winnaar en R&B sensatie The Dream. Tijdens zijn eerste Europese tournee verzorgt de uit Atlanta afkomstige hitzanger, songwriter en producer met zijn live band een optreden in Corso Rotterdam. Op dinsdag 10 september staat The Dream in Paradiso Amsterdam

The Dream (Terius Nash) begon op jonge leeftijd als songwriter en zijn carrière kreeg vorm na de door hem geschreven megahit 'Umbrella' van Rihanna. Dit resulteerde in een contract met Def Jam Recordings en in 8 dagen schreef, produceerde en nam hij debuut album Love Hate op, die in december 2007 verscheen. Hij walste hiermee door het R&B landschap en vestigde zijn naam als artiest waar niemand meer omheen kon. The Dream bracht met zijn debuutalbum R&B weer terug onder de aandacht van media, liefhebbers, critici en fans.

Naast zijn eigen carriere die inmiddels 5 studio albums vol hits bevat, produceert en schrijft The Dream voor collega artiesten als Kanye West, Beyonce, Rihanna, Usher en velen anderen. Met 3 Grammy Awards op zak, nummer 1 hits voor o.a Beyonce en Rihanna en velen samenwerkingen resulterend in vele miljoenen verkochte albums wereldwijd is The Dream een van de meest invloedrijke R&B songwriters en producers van het moment.

Op 28 mei 2013 bracht the Dream zijn 5e studioalbum IV Play uit met daarop medewerkingen van artiesten als Jay-Z, Beyonce, Gary Clark Jr. en Kelly Rowland, wederom een veelgeprezen album met hits als IV Play, Slow it down en High Art.

The Dream (live) + support

Donderdag 12 september 2013

Locatie: Corso Rotterdam

Dinsdag 10 september 2013

Locatie: Paradiso Amsterdam


www.the-dreammusic.com

www.buma-rotterdam-beats.nl

downloadlink album IV Play