J.Cole 22 november in HMH

17-09-2013 @ 19:25

J. Cole is een van de hotste rapper van het moment. Op vrijdag 22 november komt hij naar de Heineken Music Hall in Amsterdam om het bewijs leveren dat hij ‘the new big name in hiphop’ is. Het concert is onderdeel van zijn wereldtour in het kader van zijn onlangs verschenen album ‘Born Sinner’.

Iedereen die J. Cole volgt en eerder live heeft mogen meemaken, weet dat hij de snelst rijzende ster binnen de hiphop is. In 2009 tekende hij als eerste artiest bij het Roc Nation label van Jay-Z en vandaag de dag is hij één van de meest gerespecteerde en gewilde urban producer-tekstschrijvers. J. Cole heeft twee #1 albums op zijn naam en werkte samen met wereldartiesten als Beyoncé, Kanye West, Rihanna, 50 Cent en Drake. In januari 2011 stond Cole in het voorprogramma van Drake in de Heineken Music Hall en in december 2011 speelde hij solo de Melkweg plat in het kader van zijn “Cole World World Tour”.

State Magazine schreef erover: “Cole is (...) een rapper van de oude stempel - in de goede zin van het woord - zoals je ze tegenwoordig niet zo heel vaak meer ziet. In alles is J. Cole op en top een pro.”

Born Sinner
Na zijn debuutalbum ‘Cole World, the Sideline Story’ en twee ‘Truly Yours’ EP’s komt J. Cole in juni 2013 met zijn langverwachte tweede studioalbum ‘Born Sinner’. Het blijkt opnieuw een kaskraker, die op twee binnenkomt en in no-time de #1-positie van de US Billboard Charts haalt. J. Cole steekt er en passant Kanye West de loef mee af, die op exact dezelfde dag zijn nieuwe album lanceerde. Iets wat breed werd uitgemeten in de hiphop-pers. Aan het album ‘Born Sinner’ werkten o.a. Miguel, TLC en Kendrick Lamar mee. Het album is door pers en fans enthousiast ontvangen. Ook in Nederland zijn de reacties ronduit positief: “Cole World was goed, Born Sinner is alleen maar beter”, aldus Hiphopinjesmoel.nl.

Wil je weten hoe de toekomst van hiphop klinkt? Kom dan op vrijdag 22 november naar J. Cole in de Heineken Music Hall!

J. Cole – What Dreams May Come Tour
Heineken Music Hall | Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 36,- (excl. servicekosten)

www.jcolemusic.com