MTV EMA: The Killers toegevoegd aan line-up

16-10-2013 @ 21:31

Ariana Grande backstage host en officiële MTV EMA social mediareporter

Rocksensatie The Killers is toegevoegd aan de line-up van de muziekawardshow MTV EMA en de MTV Music Week. Terwijl alle acts op het podium staan, zorgt Ariana Grande ervoor dat niemand ook maar iets hoeft te missen van de awardshow. Het opkomend muzikaal talent houdt als social mediareporter fans en volgers tijdens het evenement op de hoogte van alle ‘backstage scoops’. De Amerikaanse rapper RedFoo is de officiële MC tijdens het event. De Amsterdamse Ziggo Dome is op 10 november het podium voor de MTV EMA 2013. De muziekawardshow wordt om 21.00 uur live uitgezonden op MTV. Ziggo is de lokale partner van de MTV EMA.

The Killers zijn deze eerste week van november overigens niet alleen te zien tijdens de muziekawardshow. De internationale rockband treedt 8 november eerst op in Paradiso als onderdeel van MTV Music Week. Tijdens dit meerdaagse muziekfestival kunnen duizenden fans dagelijks terecht in alle grote clubs en poptempels van Amsterdam voor uiteenlopende muzikale optredens. Het optreden van The Killers is een special binnen de MTV Music Week en wordt later uitgezonden op de muziekzender als MTV World Stage-optreden. Op zondag 10 november staan ze voor de vierde keer op het podium van de MTV EMA, een dag voordat hun nieuwe album Direct Hits uitkomt.

Real time social mediaverslag
De zangeres Ariana Grande is de enige echte officiële MTV EMA social mediareporter. Zij houdt iedereen op de hoogte van de gebeurtenissen achter de schermen van de muziekawardshow, zoals interviews en onverwachte momenten. Zo blijven volgers thuis up-to-date met alles wat er zich buiten het bereik van de camera’s afspeelt, terwijl ze live vanaf de bank mee kunnen kijken naar de optredens en de uitreikingen op het podium.

Over MTV EMA

Sinds de start van de MTV EMA in 1994 staat het event bekend als een van de meest sensationele muziekawardshows ter wereld. Een aaneenschakeling van spectaculaire optredens en natuurlijk de uitreiking van de awards. De MTV EMA in 2012 in Frankfurt brak alle records met meer dan 183,5 miljoen stemmen op de verschillende awards en bijna 40 miljoen kijkers. De twintigste editie van de MTV EMA zal wereldwijd op meer dan 60 MTV-kanalen te zien zijn. Tijdens voorgaande edities stonden de meest populaire en iconische artiesten op het podium. Zoals Beyoncé, Katy Perry, Taylor Swift, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Madonna, Justin Bieber, Shakira, No Doubt, Kanye West, Selena Gomez, Bon Jovi, Alicia Keys, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers, Kings of Leon, U2, Coldplay, Prince, Lady Gaga en vele anderen. Volg alle updates van de MTV EMA op Twitter (@MTVEMA) en Facebook. Ziggo is de Nederlandse partner van de MTV EMA en exclusieve partner voor de 'Best Look' award.

Over MTV Music Week
Van 6 tot en met 9 november staat Nederland in het teken van Ziggo presents MTV Music Week. Dit meerdaagse muziekfestival wordt gehouden in de dagen voorafgaande aan de muziekawardshow MTV EMA die 10 november plaatsvindt in de Ziggo Dome. Met verschillende muziekstromingen is de MTV Music Week gericht op alle muziekfans. Iedere dag kunnen zij terecht voor een onvergetelijke muziekbeleving. De line-up zal bestaan uit nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres, zoals pop, rock en dance. Iedere avond zijn er verschillende muzikale optredens te bezoeken in de grote Amsterdamse poptempels en clubs. Alle updates rondom de MTV Music Week zijn te volgen via de website http://mtvmusicweek.nl/ en het Nederlandse MTV account op Facebook en Twitter. Ziggo is main partner van MTV Music Week.

Over MTV
MTV is het grootste jeugdentertainmentmerk wereldwijd. Met een bereik van meer dan een half miljard huishoudens is MTV het merk voor de millennial-generatie, muziekfans en artiesten. MTV pioniert in het creëren van innovatieve programmering voor jongeren. MTV weerspiegelt en creëert popcultuur met zijn bekroonde inhoud gebouwd rondom meeslepende verhalen, muzikale ontdekkingen en activisme op tv, online en mobiel. Buiten de VS is MTV onderdeel van Viacom International Media Networks, een divisie van Viacom Inc (NASDAQ: VIAB, VIA) een van ’s werelds toonaangevende makers van de programmering op alle mediaplatforms.

http://www.mtv.nl/

Twitter: @MTVEMA

https://twitter.com/ArianaGrande