Vierde concert Doe Maar Symphonica in Rosso + eerste gastartiesten

05-04-2012 @ 17:54

Henny Vrienten maakte in een gesprek met Edwin Evers op 5 april de eerste gastartiesten van Symphonica in Rosso 2012 bekend. Frank Boeijen, Het Goede Doel, Erik Mesie (Toontje Lager) en Nol Havens (VOF De Kunst) zullen optreden tijdens de concerten in oktober. Vrienten: "We hebben twee blokken gasten. We gaan een heel mooi blok tachtiger jaren doen. Maar we gaan nog een blok doen met artiesten van nu en dat houden we geheim en dat wordt ook heel leuk." Daarnaast is wegens groot succes een vierde concert aan de reeks toegevoegd. Voor de overige concerten zijn al ruim 90.000 kaarten verkocht en nog slechts enkele kaarten beschikbaar.  

Begin jaren t'80 ontketende de Nederlandstalige band Doe Maar een ware rage in Nederland, die was te vergelijken met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. Tijdens de succesperiode van Doe Maar beleeft de hele Nederlandstalige popmuziek een ware hausse. De hitlijsten staan vol met liedjes 'in je moerstaal'. Zo scoort Frank Boeijen met zijn Frank Boeijen Groep grote hits Linda, Zwart Wit en Kronenburg Park. Het Goede Doel haalt met ondermeer België (Is er leven op Pluto?), Hou van mij en Vriendschap de hitlijsten.

Ook Erik Mesie staat met Toontje Lager regelmatig in de hitparades. De singles Net als in de film, Zoveel te doen en Stiekem gedanst halen de hoogste regionen. Voor Nol Havens was het met VOF De Kunst bij de eerste single raak, Suzanne zorgt meteen voor de doorbraak. Daarna halen ook de nummers Oude liefde roest niet en Eén kopje koffie de hitlijsten. Tijdens Symphonica treden deze jaren 80 iconen voor het eerst op met Doe Maar en het 40-koppige symfonische orkest van Guido’s Orchestra.

SYMPHONICA IN ROSSO
Symphonica in Rosso staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekspektakel van Nederland. De eerste zes edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 850.000 bezoekers verdeeld over 27 uitverkochte GelreDome concerten. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en het in het rood geklede publiek zorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend spektakel is. Symphonica in Rosso is een naar wereldwijde maatstaven gigantische productie. Zo werken meer dan 600 mensen mee aan de spectaculaire show.

SYMPHONICA IN ROSSO 2012 - DOE MAAR
Met gasten: Frank Boeijen, Het Goede Doel, Erik Mesie (Toontje Lager) en Nol Havens (VOF De Kunst)

Zaterdag 13 oktober 2012 EXTRA CONCERT
Woensdag 17 oktober 2012
Vrijdag 19 oktober 2012
Zaterdag 20 oktober 2012
GelreDome – Arnhem
Entree: € 39,€ 49, € 59 en € 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur