HEEL VEEL MUZIEK, DANS EN WORKSHOPS OP LATINVILLAGE 2008

23-04-2008 @ 16:24

Op zondag 29 juni 2008 zal voor de vierde keer het ecclectische LatinVillage Festival plaatsvinden.
Traditiegetrouw vindt het festival plaats op recreatieterrein Spaarnwoude Houtrak, maar dit jaar verhuist het wel naar een ander deel van het terrein. In dit nieuwe, grotere en vooral groenere gedeelte van het gebied is zelfs een meertje waarin gezwommen kan worden. De nieuwe lokatie brengt meer voordelen met zich mee: op deze manier ontstaat er namelijk ruimte voor een extra buitenpodium!
Dat betekent dat er dit jaar geen vier, maar vijf podia zullen zijn op dit gegarandeerd high-heel proof festival: LatinHouse, StrictlySalsa, LatinElectic en BrasilBeats. Het nieuwe, 5e stage is ook bestemd voor LatinHouse, maar op dit podium zal vooral nieuw, jong latinhouse talent geprogrammeerd staan. In totaal zullen meer dan 45 artiesten – dj’s en live-acts - hun opwachting maken op het festival.
LatinVillage staat bekend om het brede aanbod van Latin-muziek; alle vormen van deze geliefde stroming, zowel traditioneel als modern, komen aan bod op het festival. Zo zijn er talloze dj’s die de festivalbezoekers zullen opzwepen met hun latin house – bijvoorbeeld Martin Solveig en Jesse Garcia. Ook is er ruimte voor live muziek van o.a. de populaire Colombiaanse salsaband Sonora Carrusels en de Amerikaanse Ricardo Lemvo, bekend van zijn opzwepende mix van Cubaanse salsa en rumba.
DJ D-Rashid zal op het festival zijn Latin Brutality single in een exclusieve live setting presenteren. Dat belooft een energieke en opwindende show te worden met, naast muziek uiteraard, een streetdance battle en zinderende capoeira van hoog niveau.
De bezoekers kunnen zelf ook de beginselen van de capoeira leren in een van de vijf workshops. Naast deze Braziliaanse martial arts kunst is er ook de mogelijkheid om lessen Salsa, Samba, Merenque en Latin Street Dance te volgen op het festival. Professionele salsa is ook te zien op het festival; er zijn diverse shows door de dag heen.
Naast muziek, workshops en dansshows is er natuurlijk ook gedacht aan ruimte om te relaxen en lekker te eten op het festivalterrein, dat van 11 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds geopend is. En nogmaals: dit jaar is er zelfs de mogelijkheid om te zwemmen! Nu maar hopen dat de temperatuur op de 29e juni net zo zwoel zal zijn als de sfeer op het festivalterrein…
Kaarten voor het festival zijn voor 33,50 (ex fee) te koop via www.latinvillage.nl. Daar is ook de volledige line-up voor het festival te bezichtigen.

LatinVillage festival - Spaarnwoude/Houtrak - zondag 29-6-2008  www.latinvillage.nl