BUMA ZILVEREN HARPEN VOOR 3J'S, WOUTER HAMEL EN THE OPPOSITES

22-01-2008 @ 16:43

De winnaars van de Buma Zilveren Harpen 2007 zijn de het Volendamse trio 3js, de Haagse zanger WOUTER HAMEL, en hiphop-duo The OPPOSITES uit Amsterdam. Dat is in het Avro Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur, bekendgemaakt.

De Buma Zilveren Harp wordt uitgereikt door Buma Cultuur. De Buma Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt. Vorig jaar kregen A Balladeer, Nick & Simon en Opgezwolle deze onderscheiding opgespeld.

De Buma Zilveren Harpen worden woensdag 5 maart a.s. tijdens het Buma Harpen Gala in theater Spant! in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. Buma Cultuur reikt dan tevens de Buma Gouden Harpen 2007 en de Buma Exportprijs 2007 uit. De winnaars van de Buma Gouden Harpen worden dinsdag 29 januari a.s. bekendgemaakt op Radio 2 bij Avro’s Schiffers.fm. Een week later volgt de bekendmaking van de winnaar van de Buma Exportprijs 2007, eveneens op Radio 2 bij Schiffers.fm.

Alle winnaars worden bij hun optreden tijdens het Buma Harpen Gala begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Jurre Haanstra. De Buma Gouden en Zilveren Harpen behoren tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek; beide prijzen worden door een jury van deskundigen toegekend.

De jury voor de Buma Zilveren Harpen bestond dit jaar uit Sieb Kroeske (Mega Media, voorzitter), Edwin Evers (Radio 538), Giel Beelen (Radio 3fm), Simone de Waard, Nico Silvius (Waterstad FM en RadioNL), Saul van Stapele (Nieuwe Revu, NRC) en Willem van Zeeland.

Buma Cultuur
is een instantie die zich inzet voor de promotie en ondersteuning van Nederlandse muziek. Opgericht en ondersteund door de Nederlandse auteursrechten-organisatie Buma/Stemra, draagt Buma Cultuur bij aan projecten in Nederland en daarbuiten. Buma Cultuur bestrijkt het hele spectrum aan genre's van Nederlandse muziek: van M.O.R. en pop tot dance, jazz, cabaret en hedendaag klassieke muziek.  
www.bumacultuur.nl