ZILVEREN HARPEN VOOR A BALLADEER, NICK & SIMON EN OPGEZWOLLE

09-01-2007 @ 16:08

De winnaars van de Zilveren Harpen 2006 zijn de Amsterdamse poprockband A BALLADEER, het Volendamse duo NICK & SIMON en de hiphopgroep OPGEZWOLLE uit Zwolle. Dat is bekendgemaakt in het Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur.

De Zilveren Harp wordt uitgereikt door Buma Cultuur in samenwerking met Radio 2. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt. Vorig jaar wonnen Stevie Ann, Thomas Berge en Pete Philly & Perquisite deze onderscheiding.
De Zilveren Harpen worden maandag 5 februari a.s. tijdens het Harpen Gala 2007 in Spant! in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. Buma Cultuur reikt dan tevens de Gouden Harpen 2006 en de Exportprijs 2006 uit.

De winnaars van de Gouden Harpen worden dinsdag 16 januari a.s. bekendgemaakt op Radio 2 bij Schiffers.fm. Een week later volgt de bekendmaking van de winnaar van de Exportprijs 2006, eveneens op Radio 2 bij Schiffers.fm.
Alle winnaars worden bij hun optreden tijdens het Harpen Gala begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis. De presentatie ligt als vanouds in handen van Sjors Fröhlich. De Gouden en Zilveren Harpen behoren tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek; beide prijzen worden door een jury van deskundigen toegekend.
De vakjury voor de Zilveren Harpen bestond dit jaar uit Edwin Evers (Radio 538), Koen Poolman (Oor), Werner Schlosser (iMediate), Nico Silvius (RADIONL), Henkjan Smits (Talentscout.nl), Frank Verhallen (directeur Koningstheater Den Bosch) en Willem van Zeeland (NPI). Juryvoorzitter is Sieb Kroeske (Mega Media).
Het Harpen Gala wordt maandag 5 februari a.s. tussen 20.00 en 23.00 uur rechtstreeks uitgezonden op Radio 2.
Buma Cultuur is een instantie die zich inzet voor de promotie en ondersteuning van Nederlandse muziek. Opgericht en ondersteund door de Nederlandse auteursrechten-organisatie Buma/Stemra, draagt Buma Cultuur bij aan projecten in Nederland en daarbuiten. Buma Cultuur bestrijkt het hele spectrum aan genre's van Nederlandse muziek: van M.O.R. en pop tot dance, jazz, cabaret en contemporaine muziek. www.bumacultuur.nl