BUMA GOUDEN HARPEN VOOR CANDY DULFER, ILSE DELANGE EN TIËSTO

29-01-2008 @ 16:11

De winnaars van de Buma Gouden Harpen 2007 zijn CANDY DULFER , ILSE DELANGE en TIËSTO. Dat is in het Avro Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur, bekendgemaakt.

Buma Harpen Gala
De Buma Gouden Harpen worden woensdag 5 maart a.s. tijdens het Buma Harpen Gala in theater Spant! in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. De Buma Zilveren Harpen 2007 worden uitgereikt aan de 3J’s, Wouter Hamel en The Opposites. Ook de Buma Exportprijs 2007 zal worden uitgereikt.
Alle winnaars worden bij hun optreden tijdens het Harpen Gala begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.

Jury
Zowel de Buma Gouden als de Buma Zilveren Harpen worden door een jury van deskundigen toegekend. De jury voor de Buma Gouden Harpen bestond dit jaar uit Frits Spits (voorzitter), Cor Bakker, Lisa Boray, Daniël Dekker, John Ewbank, Koen Poolman en Kick van der Veer.

Buma Gouden Harp
De Buma Gouden Harp wordt uitgereikt door Buma Cultuur in samenwerking met Radio 2. Voor de Buma Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De Gouden Harp behoort, evenals de Zilveren Harp, tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek en werd voor het eerst in 1962 uitgereikt. Vorig jaar werden de Gouden Harpen toegekend aan Louis van Dijk, Herman Finkers en Harry Muskee. Postuum werd een Gouden Harp toegekend aan Willem van Beusekom.

Radio 2
Het Buma Harpen Gala zal vrijdag 7 maart te beluisteren zijn op Radio 2 vanaf 23:00 uur.

Buma Cultuur
Buma Cultuur is een instantie die zich inzet voor de promotie en ondersteuning van Nederlandse muziek. Opgericht en ondersteund door de Nederlandse auteursrechten-organisatie Buma/Stemra, draagt Buma Cultuur bij aan projecten in Nederland en daarbuiten. Buma Cultuur bestrijkt het hele spectrum aan genres van Nederlandse muziek: van M.O.R. en pop tot dance, jazz, cabaret en hedendaags klassieke muziek. www.bumacultuur.nl