Noorderslag Weekend breekt records

08-01-2008 @ 17:58

EuroSonic en Noorderslag nog nooit zo snel uitverkocht
Met nog enkele dagen te gaan staat het Noorderslag Weekend 2008 voor de deur. Het Noorderslag Weekend, bestaande uit EuroSonic, Noorderslag en Noorderslag Seminar vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 12 januari. De festivals EuroSonic en Noorderslag, die ieder jaar steevast uitverkopen, zijn volgens de organisatie nog nooit zo snel uitverkocht. Het Noorderslag Seminar, dat met meer dan 100 panels, bijeenkomsten en keynotes geldt als hét netwerk-, discussie- en handelsplatform voor de Nederlandse en Europese muziek- en entertainmentbranche, verwacht eveneens uit te verkopen.

Noorderslag Weekend
Het Noorderslag Weekend 2008 staat garant voor drie dagen vol met netwerkmogelijkheden, optredens, discussies, presentaties, prijsuitreikingen en heel veel meer. Maar liefst 250 nationale en internationale bands en acts maken deze week hun opwachting tijdens EuroSonic en het Noorderslag. Op Noorderslag wordt tevens de felbegeerde Popprijs uitgereikt; de prijs voor de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek in het afgelopen jaar. De uitreiking van de Popprijs is live te volgen op 12 januari bij de NOS op Nederland 3.

Naast het festivalpubliek zullen 2400 nationale en internationale muziekprofessionals Groningen aandoen om het Noorderslag Seminar bij te wonen, waar dit jaar wederom een groot, breed en veelzijdig aantal actuele onderwerpen binnen de muziekindustrie aan bod komt. Speerpunten zijn o.a. het focusland Zweden, gemeentelijk en provinciaal popbeleid, auteursrecht, digitale distributie, nieuwe businessmodellen en de ontwikkelingen van de live muziek. Ook worden op het Noorderslag Seminar de Nederlandse muziekexport cijfers bekend gemaakt.

Prijsuitreikingen / Awards

Op het Noorderslag Seminar wordt er tevens een aantal belangrijke prijzen uitgereikt; de Pop Media Prijs (voorheen Pop Pers Prijs), de prijs voor de meest veelbelovende en veelzijdige popjournalist; De Interactive Award, voor de meest innovatieve website van een band/act en de Lex van Rossen Award, die uitgereikt wordt aan de meest talentvolle Europese muziekfotograaf.

Zweedse Focus
Ieder jaar wordt er aan het seminar een focusland gekoppeld. Het focusland waaraan dit jaar speciale aandacht wordt geschonken is Zweden. Op donderdag 10 januari vindt in de Oosterpoort de officiële opening van het Noorderslag Seminar plaats en wordt, met medewerking van de ambassadeur van Zweden en de gedeputeerde voor cultuur en economie van de provincie Groningen, de Zweedse focus ingeluid.
Daarnaast wordt er in paneltopics ‘The Swedish Music Scene’, ‘How to do Business with Sweden’ en ‘Why is Swedish Music so Popular’ de Zweedse muziekindustrie onder de loep genomen en volledig uitgelicht. In het kader van de Zweedse focus wordt EuroSonic geopend door de Zweedse groep I'm From Barcelona en treden nog eens 23 Zweedse bands en acts op.

Media
Het gehele Noorderslag Weekend geniet zowel nationaal als internationaal volop media-aandacht. Op 12 januari verzorgt de NOS op Nederland 3 een tv-programma waarin optredens van artiesten zijn te zien, er word gesproken over de stand van zaken van de popmuziek in Nederland en de winnaar van De Popprijs live bekend wordt gemaakt. Radiozender 3FM zendt live vanaf het Noorderslag Weekend diverse optredens uit en 3VOOR12 doet drie dagen online verslag van het Noorderslag Weekend.
Daarnaast is Noorderslag Weekend live op de radio te horen in België (VRT), Ierland (RTE) en Duitsland (WDR / Eins Live) en is de verwachting dat nog eens achttien Europese radiostations materiaal van het festival zullen uitzenden. Noorderslag Weekend wordt ook nog prominent in beeld gebracht door het roemruchte Duitse televisieprogramma WDR Rockpalast: maar liefst drie documentaires zullen worden uitgezonden. Daarnaast besteed de Noorse televisiezender NRK ook ruim aandacht aan het festival.

Registreren Noorderslag Seminar
Het is nog steeds mogelijk te registreren voor Noorderslag Seminar. Ga voor meer informatie naar www.noorderslag.nl

www.noorderslag.nl