Eurosonic Noorderslag maakt datum kaartverkoop en eerste namen Noorderslag bekend

20-10-2015 @ 17:10

Zaterdag 31 oktober 2015 om 13.00 uur start de festivalkaartverkoop voor Eurosonic Noorderslag 2016. Vanaf dat moment kunnen diverse tickets voor de festivals Eurosonic, springplank voor Europese acts, en Noorderslag, graadmeter voor Nederlandse muziek, worden gekocht. Eurosonic Noorderslag is al 30 jaar het showcasefestival waar je de bands kunt ontdekken, die de zomer erna op de line-up van grote internationale festivals prijken.

Ook zijn de eerste namen van de line-up van Noorderslag bekend gemaakt:
Douwe Bob
Fresku
HAEVN
Indian Askin
Causes
Verder werden de volgende nieuwe namen aan de line-up van Eurosonic toegevoegd:
Fakear (FR)
Antilopen Gang (DE)
Frances (UK)
Mura Masa (UK)
Muck (IS)
Liima (FI)
BeGun (ES)
Koala Voice (SI)
Okay Kaya (NO)

Vorige maand werden de shows van Kovacs en Pauw (NL) op Eurosonic aangekondigd.

Kaartverkoop: Tickets zijn vanaf zaterdag 31 oktober om 13.00 uur verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl en in Groningen bij de kassa van De Oosterpoort en Plato Groningen. De ticketprijzen zijn exclusief servicekosten. Er worden maximaal 4 kaarten per persoon per transactie verkocht. Kaarten voor de conferentie zijn te verkrijgen via www.eurosonic-noorderslag.nl.

Er zijn verschillende soorten festivaltickets verkrijgbaar, voor dezelfde prijzen als vorig jaar:
Eurosonic (donderdag 14 en vrijdag 15 januari in de Groningse binnenstad): € 70,-
Noorderslag (zaterdag 16 januari in De Oosterpoort): € 70,-
• Passepartout voor Eurosonic en Noorderslag (woensdag 13 t/m zaterdag 16 januari): € 135,-
• Woensdagticket voor Eurosonic (13 januari): € 20,-

De start van de voorverkoop op 31 oktober gaat gepaard met een gratis evenement in De Oosterpoort. Er zullen vanaf 13:00 Eurosonic Noorderslag kaarten te koop zijn, daarnaast zijn er optredens van Eurosonic Noorderslag artiesten.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood, Seinabo Sey en Vök.

Kaarten voor de conferentie kunnen gekocht worden via: www.eurosonic-noorderslag.nl.