Eindelijk mag je je pyjama aanhouden!

02-01-2008 @ 15:33

Claw Boys Claw debuteerde bijna 25 jaar geleden met de LP “Shocking Shades Of Claw Boys Claw”. In de jaren daarna groeit Claw Boys Claw uit tot één van Nederlands meest toonaangevende bands, geeft honderden clubshows en speelt onder meer op Pinkpop en als support van U2 in De Kuip. In 1997 verschijnt de laatste plaat “Will-O-The-Wisp”. En nu, meer dan tien jaar later, komt er dan eindelijk nieuw werk van deze superband.
Op 4 februari komt het album "Pajama Days" uit. Peter Te Bos en John Cameron vormen nog altijd het tweehoofdige creatieve brein van de band. De track Halibut gaat over een kerel met zelfvernietigingsdrang, die z’n lieve oude moedertje smeekt om alstublieft de lucifers uit z’n buurt te houden, want meneer heeft het zo koud en is zinnens om zichzelf met een scheut benzine eroverheen in de fik te zetten.
Toscamoon is een eerbetoon aan alle dierbare mensen. Op zijn leeftijd krijgt Te Bos meer en meer te maken met mensen die ofwel uit elkaar of doodvallen. Dan kun je je maar beter terugtrekken in je ‘bedsteestudiokast.’ Blijf maar fijn in bed. Hou gewoon je pyjama aan voor een dagje. Het is tenslotte Pajama Day. En kom er alleen uit voor een optreden van de Claw Boys. Te Bos en de zijnen beloven dat de podia weer brandhaarden zullen zijn. De dag na de show blijf je weer gewoon binnen. Gehuld in je nachtgoed heb je dan tijd zat om onophoudelijk Pajama Day af te spelen.

(pias)