LIVE CD: Damien Rice "Live from The Union Chapel"

03-12-2007 @ 16:53

Op 7 december verschijnt van Damien Rice met zijn eerste livealbum.
"Live From The Union Chapel" bevat een prachtige liveregistratie van acht tracks. Vijf hiervan zijn afkomstig van zijn debuutalbum “O” en drie tracks afkomstig van het laatste studioalbum “9” uit 2007. Rice´s voormalige vaste muzikale partner Lisa Hannigan neemt de solozang voor haar rekening op “Be My Husband” en “Silent Night”.
Damien Rice, begin jaren '70 geboren in een buitenwijk van Dublin en opgegroeid in het landelijke Celbridge, begon als tiener z’n eerste band. In de lente van 1999 verhuisde hij naar Toscane, reisde Europa rond als straatzanger, om in 2000 terug te keren naar Ierland. Kort na zijn terugkeer werd de in Ierland verschenen single “The Blowers Daughter” (van debuutalbum “O”) een enorme hit. Er volgde een succesvolle tournee door Europa en Noord-Amerika. In 2007 verscheen de opvolger; het tweede studioalbum “9”. Van dit album zijn de twee hitsingles “9 Crimes” en “Dogs” afkomstig.
Damien Rice trad in 2007 reeds op voor een overvolle Alpha tent op Lowlands en later voor een (binnen 1 dag!) uitverkochte Tilburgse 013.
(warner music)