Lisa Hannigan doet het zonder Damien Rice

29-11-2011 @ 21:50

Plinky plonk rock, zo noemt de Ierse singer-songwriter Lisa Hannigan haar muziek. Na 7 jaar getourd en muziek gemaakt te hebben met Damien Rice vond Lisa Hannigan het tijd om te laten zien dat ze het ook prima alleen af kan. En dat heeft ze laten zien op haar tweede solo album “Passenger” dat uit zal komen op 23 januari 2012. Daarmee is nog niets gezegd over haar bijzondere, fluwelen stem die van fluisterend naar dromerig tot aan mooie hoogtes gaat. Een zangtechniek die zelfs de hemel in is geprezen door Herbie Hancock, die het vergeleek met het trompetspel van Miles Davis. In januari zal Lisa Hannigan haar plinky plonk rock twee keer in Nederland op Eurosonic presenteren.

Deze bijzondere stem heeft Lisa Hannigan nominaties opgeleverd voor de Choice Music Prize in Ierland en de Mercury Prize in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft ze opgetreden bij grote TV-shows als; “Later...With Jools Holland” en “The Tonight Show With Jay Leno”. Haar nieuwe album “Passenger” ontving lovende kritieken vanuit de grote internationale pers, onder andere de BBC zei: “Passenger feels unforced, spontaneous and timeless”.

Op het album heeft Lisa Hannigan haar eigen stemgeluid gevonden, een stem om verliefd op te worden. Liefde op het eerste gezicht ervaren? Dat kan op woensdag 11 januari en vrijdag 13 januari op Eurosonic 2012.  

Livedata:
11-1-2012: Eurosonic
13-1-2012: Eurosonic

http://www.lisahannigan.ie/

https://twitter.com/#!/lisahband