Games in Concert 2 met o.a. Cristina Branco, Intwine, Brainpower

03-11-2007 @ 13:15

Fadozangeres Cristina Branco, rockband Intwine, rapper Brainpower en saxofonist Benjamin Herman op Games in Concert 2

De Portugese fadozangeres Cristina Branco, de Nederlandse rockband Intwine, rapper Brainpower en saxofonist Benjamin Herman van New Cool Collective treden op tijdens Games in Concert 2 op zaterdag 8 december in Vredenburg Leidse Rijn in Utrecht. Onder leiding van de Amerikaanse dirigent/componist Laura Karpman speelt het Metropole Orkest samen met deze gastmuzikanten muziek van topgames, waaronder Legend of Zelda, Super Mario Bros, Tetris, Starcraft, Hitman Bloodmoney en Kingdom Hearts. De volledige lijst van nummers is vanaf vrijdag 2 november te vinden op www.gamesinconcert.nl.

De Portugese zangeres Cristina Branco zingt op 8 december het Portugese muziekstuk A Deus uit de roleplaying-game Grandia II. Ook zingt ze een speciale versie van Moon Over The Castle uit de racegame Gran Turismo 4. Branco zingt traditionele Portugese fado’s in een modern jasje. In Nederland is ze bekend geworden door haar album O Descobridor, waarop ze vertaalde gedichten van Slauerhoff zingt. Daarnaast nam zij in 2006 samen met Bløf het nummer Herinnering aan later op, dat op hun album Umoja verscheen.

Op Games in Concert 2 ook een optreden van de Nederlandse rockband Intwine samen met de Nederlandse rapper Brainpower. Zij spelen de track The Chosen dat ze speciaal hebben geschreven voor de action adventure game Assassins Creed. Deze game speelt zich af in het Midden-Oosten ten tijde van de derde kruistocht, eind 12 eeuw. Intwine, met zanger Roger Peterson, staat sinds 2003 regelmatig op de Nederlandse poppodia. Ze werkten mee aan diverse soundtracks, waaronder de film De Dominee en Nachtrit.

Benjamin Herman is saxofonist/componist/bandleider bij New Cool Collective en speelde als gastmuzikant bij diverse artiesten, waaronder Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Paul Weller. In 2006 ontving hij de VPRO/Boy Edgar Prijs. Tijdens Games in Concert 2 speelt hij het hoofdthema uit de adventuregame Leisure Suit Larry.

De Amerikaanse dirigent/componist Laura Karpman schreef muziek voor diverse tv-series, films en games zoals Everquest 2, Untold Legends en Field Commander. Karpman heeft diverse Emmy-nominaties en Emmy Awards op haar naam staan.

Opnamen van Games in Concert 2 zijn te horen op zondag 9 december in de NCRV radioprogramma’s Bring it on (18.00 uur, 3FM) en Volgspot (23.00 uur, Radio 2).

In 2006 organiseerden NCRV Radio en Gamer.nl voor de eerste keer Games in Concert in Muziekcentrum Vredenburg, met onder andere gastoptredens van The Sheer en After Forever-zangeres Floor Jansen. In augustus dit jaar vond de reprise van dit concert plaats op het Lowlands-festival, voor ruim 15.000 mensen.

Games in Concert 2 vindt plaats op zaterdag 8 december in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop (excl. servicekosten). Kaarten zijn online te reserveren via www.ticketservice.nl en bij postkantoren, Free Record Shops, Muziekcentrum Vredenburg en via telefoonnummer 0900-3001250 (45 cpm). Meer informatie over Games in Concert 2 is te vinden op www.gamesinconcert.nl

Games in Concert 2
Zaterdag 8 december 2007
Vredenburg Leidse Rijn