'Het heeft niets met jou te maken' van Rick Treffers

11-09-2007 @ 15:28

23 oktober ligt het Nederlandstalige debuutalbum van zanger/liedjesschrijver Rick Treffers in de winkels.
'Het heeft niets met jou te maken' is een plaat met twaalf eigenzinnige liedjes over liefde, seks en dood. Dit debuut wordt uitgebracht via Silvox/Coast to Coast en gaat gestoken in een luxe hoes inclusief boekje met foto's van fotografe Tessa Posthuma de Boer.
Treffers, die met zijn muziek vooral bekendheid geniet in Spanje en omstreken, zal dit najaar met zijn camper een twaalfdaags muzikaal bezoek brengen aan de twaalf Nederlandse provincies.
 
De eerste reacties op het album zijn reeds opgetekend. Enkele door Rick Treffers bewonderde artiesten hebben zich enthousiast over zijn plaat gebogen en hun oordeel geveld:

Spinvis: "Erg fijne liedjes (en ook prettig naargeestig). Ik moest denken aan Boudewijn de Groot in zijn Picknick-tijd. Je zingt ook goed. En verstaanbaar (da's belangrijk zeggen ze)."

Luc de Vos
(Gorki): "Twaalf tracks en meteen twaalf treffers. Je moet het toch maar doen!"

Paul de Munnik: "Doorwrocht, genesteld in een traditie van een slordige veertig jaar aan popmuziek, gebracht met een nieuwe definitie van cynisme, te weten bitter-vrolijk, lief, slim, Zappiaans, vernieuwend en nog zo veel meer. Fijn vakmanschap. Op zijn tijd ontroerend, maar vaak een verwonderde glimlach om mijn lippen toverend. Welkom in de Nederlandstalige popmuziek, Rick! :-)

De reacties van onder meer Pierre Wind, Tom America, Ferry Heijne, schrijver Thomas Verbogt, Maarten van Roozendaal en Henk Hofstede kunt u teruglezen op www.ricktreffers.nl/nl/Reacties

'Het heeft niets met jou te maken' is het eerste soloalbum van Rick Treffers en ook meteen zijn eerste Nederlandstalige plaat. Rick tourde de afgelopen jaren uitgebreid buiten de landgrenzen. In Spanje, Frankrijk, Duitsland, Chili en Mexico, weten ze beter hoe hij er uit ziet dan hier. Maar daar komt nu verandering in. Op 30 oktober keert Rick Treffers letterlijk en figuurlijk terug naar zijn wortels. Met zijn camper tourt hij vervolgens twaalf dagen achter elkaar langs alle twaalf provinciehoofdsteden, zijn Nederlandstalige debuut in de kofferbak. Zo maken ze van Middelburg via Arnhem en Den Haag, tot en met Utrecht en Groningen direct en persoonlijk kennis met Rick Treffers en met de twaalf  nummers op 'Het heeft niets met jou te maken'.