Thomas Verbogt en Rick Treffers samen in Het Perron

26-10-2009 @ 17:41

31 oktober 2009 in het Perron in Amsterdam
Thomas Verbogt
en Rick Treffers met hernieuwde weemoed op het podium
 
Met Werkgroep Weemoed stonden de vrienden een seizoen lang in Nederlandse theaters, nu grijpen ze deze gelegenheid aan om de door hun gedeelde kijk op het leven op het podium ten gehore te brengen. Melancholie, verlangen en hilariteit staan daarbij centraal.
Het Perron is een piepklein en prachtig try-out podium waar professionele artiesten hun programma -of een deel daarvan- presenteren aan een klein publiek in een intieme sfeer. Er zijn maar 50 zitplaatsen.
 
Thomas Verbogt (1952) schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist bij De Gelderlander en al sinds jaar en dag regelmatig bij de VPRO-radio te horen. Ondanks zijn vele literaire tentakels en zijn inmiddels enorme oeuvre is Verbogt ten onrechte relatief onbekend bij het grote publiek. Zijn oeuvre, waarin kleine alledaagse ergernissen een grote rol spelen, kenmerkt zich door een sobere, licht melancholieke stijl en doet denken aan het neorealistische werk van schrijvers als Remco Campert en Bob den Uyl.
Samen met Tamar van den Dop schreef Verbogt de verboeking van de film Blind. Ook regisseerde hij een aantal voorstellingen. In 2008 stond hij voor het eerst zelf op de planken met een theaterstuk: Pijnlijk Genoegen van Werkgroep Weemoed, waarin hij met Rick Treffers samenspeelde.
Verbogt is vaste medewerker van Het Gesprek en de VPRO-radio, columnist van dagblad De Gelderlander en was redacteur van het literaire poptijdschrift WahWah. Thomas Verbogt kreeg juichende recensies voor zijn nieuwe roman Verdwenen Tijd.
 
Rick Treffers
debuteerde in 2007 met het geruchtmakende album Het Heeft Niets Met Jou Te Maken, dat over gebroken relaties gaat. Het album kreeg lovende recensies in bijna alle grote media in de Benelux (Volkskrant, NRC Next, De Morgen, Oor etc). Hij speelde met dit repertoire op De Parade, tijdens het Oerolfestival, Paradiso en in diverse kleine en middelgrote theaters in het land (o.a. samen met schrijver Thomas Verbogt in Werkgroep Weemoed).
Prettige Vooruitzichten wordt Rick’s tweede Nederlandstalige album. De liedjes op dit album maken ook deel uit van de voorstelling en gaan over het verlangen om de schepen achter zich te verbranden en te beginnen met een schone lei, het liefst op een plek waar het gras groener is en de mensen warmhartiger.
Rick Treffers woont en werkt in Amsterdam en werd als muzikant internationaal bekend als frontman van de Engelstalige band Mist. Daarnaast werkt hij als componist/tekstschrijver samen met theatergroep De Maan. Tevens is Treffers de bedenker en oprichter van de akoestische huiskamerconcertenserie Live in the Living.
 
Zaterdag 31 oktober 2009
Rick Treffers en Thomas Verbogt
Het Perron
Egelantiersstraat 130, Amsterdam
Entree: €10 Aanvang: 21.00
Reserveren:020-3307035/ info@hetperron.nl
 
www.hetperron.nl
www.ricktreffers.nl
www.nieuwamsterdam.nl