Nieuw album van Beatrice van der Poel: Lyrisch en recht voor z'n raap

08-12-2009 @ 10:35

Beatrice van der Poel is zangeres en componist. Ze zingt ontluisterend, ontroerend, soms behekst en oh zo herkenbaar. Lyrisch en recht voor z’n raap. Scherpe melancholie over keuzes maken, over “op gevoel” of “weloverwogen” de mist in gaan. Dubbellevens en de weg kwijt zijn. Het grote geluk, razernij en vervoering. Aan haar Nederlandstalige liedjes vol Soul en Blues valt niet te ontsnappen. Een warme expressieve stem die je verleidt om je vervolgens bij de keel te grijpen en niet meer los te laten.
20 november 2009 verscheen het nieuwe album van Beatrice van der Poel: "Hard en Hoofd" geproduceerd door Jakob Klaasse (o.a. bekend van Boudewijn de Groot, Doe Maar) en met medewerking van èn een duet met Paul de Munnik. Gitaren door René van Barneveld (Urban Dance Squad) drums van Joost Kroon (New Cool Collective/Kane) en een lied samen met Marcel de Groot (van o.a. Maarten van Roozendaal ). Beatrice: “Een album met ballen! Veel gitaren, blazers en een vette groove.
Singer-songwriter Beatrice draait al een tijdje mee in de scene: we kennen haar van de band Beeswamp en Fish Hospital, plus haar jazzy alter ego Miss Bee waarmee ze op het North Sea Jazz Festival optrad. Ze verzorgde backing vocals bij Blof (omarm) en op het laatste album van Rick de Leeuw. "Langzaam Los" heette daarom heel toepasselijk haar solodebuut. Het vervolg "Hard en Hoofd" gaat verder. Muzikaal staat Beatrice meer dan ooit met beide benen op de grond. "Er zit meer soul in, ik ga verder terug naar mijn roots. Wat een genot om zo'n album te maken met deze fantastische muzikanten. Het groeft en snijdt hout! De samenwerking met Paul de Munnik resulteerde in een funky duet “Elk Glas” en met Marcel de Groot schreef ik een venijnig lied over het spel van de liefde..."
Beatrice’s overstap naar het Nederlands heeft Maarten van Roozendaal eigenlijk op zijn geweten. De twee werden enkele jaren geleden aan elkaar voorgesteld door Bob Fosko (met wie ze ooit teksten van Remco Campert declameerde in de dwarse bigband Corrie & De Grote Brokken). Met z’n drietjes deden ze een Nederlandstalige show op de Parade en van Roozendaal werd daar haar artistieke maatje. “Vanaf dat moment begon ik me te verdiepen in de Nederlandse taal. De tijd was er rijp voor. Maarten gaf mij het nodige duwtje in de rug,” blikt Beatrice terug. "Nu is in het Nederlands zingen zo vanzelfsprekend geworden. Ik kan en wil niet meer terug”.

Beatrice van der Poel, "Hard En Hoofd"
Bestelnr. CD: CTC-2990543
Label: COAST TO COAST
Genre: KLEINKUNST

http://www.beatricevanderpoel.nl/