Nieuw concertcommunity Klubb.nl voor jonge concertgangers

30-07-2007 @ 16:34

Nederlandse podia lanceren nieuwe concertcommunity Klubb.nl kweekt aanwas jonge concertgangers
Op zaterdag 18 augustus 2007 wordt de nieuwe concertcommunity Klubb.nl gelanceerd. Klubb.nl is een social network website die draait om dé popconcertagenda van Nederland en een muziekstream die op deze concertagenda aansluit. Klubb.nl richt zich op jonge Nederlandse concertgangers die op een luchtige manier met bekende én nieuwe muziek in aanraking willen komen.
Voor bezoekers biedt de online concertcommunity Klubb.nl oneindig veel mogelijkheden. Behalve het raadplegen van concertagenda, tickets kopen of vrienden uitnodigen voor concerten kan de bezoeker ook zelf aan de slag op Klubb.nl. De bezoekers zijn dan ook de grootste leveranciers van inhoud op Klubb.nl. In een eigen profiel kunnen concerthistorie, vrienden, concertrecensies, een weblog en foto’s worden gezet.
De basis van Klubb.nl is de concertagenda van het Nationaal Pop Instituut, uitgebreid met een eigen invoermogelijkheid voor podia, mede mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking met muziekagenda.nl en 3FM. Hiermee is de agenda de meest uitgebreide van Nederland geworden. De concertgegevens kunnen worden geïmporteerd door andere media waardoor het bereik voor podia vele malen groter wordt dan alleen het bereik via Klubb.nl. Inmiddels maken behalve het Popinstituut ook Muziekagenda.nl, 3FM, 3voor12, Radio2 en KinkFM gebruik van de concertagenda.

Klubb.nl is een project van het Nationaal Pop Instituut en is ontstaan door de wens van de gezamenlijke Nederlandse podia een betere service te verlenen aan hun (potentiële) publiek. Klubb.nl is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van het Thuiskopiefonds en het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing.