Nederlandse acts blijven op 51e editie Pinkpop

09-06-2020 @ 10:23

Nadat buro Pinkpop onlangs aankondigde dat zowel Red Hot Chili Peppers als Twenty One Pilots meeverhuizen naar Pinkpop 2021, kan daar nu een mooi rijtje Nederlandse acts aan worden toegevoegd. Op vrijdag 18 juni 2021 treden op Kensington, Frenna Deluxe, Ten Times A Million en ook Nu of Nooit winnaar Elle Hollis terug op de line-up, terwijl op zaterdag 19 juni Danny Vera, Joost en Nona naar Landgraaf komen. Op de afsluitende zondag staan The Kik met orkest en Ares alsnog op Pinkpop. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor Pinkpop in 2021. Wanneer de doorstart van de reguliere ticketverkoop voor de 51e editie van Pinkpop begint, is momenteel nog niet bekend. Alle informatie omtrent de bewaarjeticket-regeling en kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop vind je op www.pinkpop.nl/tickets.

Kensington keert terug naar Pinkpop op vrijdag 19 juni 2021! En we zijn er best een beetje trots op dat in hun indrukwekkende carrière de jongens uit Utrecht inmiddels kind aan huis zijn op ons festival. Wie het publiek die dag sowieso richting de dansvloer krijgt is de Haagse rapper Frenna. Samen met zijn veelbelovende album Francis op zak en een orkest aan zijn zijde is hij hartstikke klaar voor Pinkpop. Ten Times A Million brengt op hun beurt juist weer de recht-voor-z’n-raap rock grooves mee. En de nodige dosis pop wordt diezelfde dag nog geleverd door de Limburgse singer-songwriter Elle Hollis, die een onmiskenbare cosmopolitan sound met sterke producties levert. Nog zo’n rasechte artiest van eigen bodem is de Zeeuwse Danny Vera. Hij weet met zijn sterke, doorleefde composities het publiek op Pinkpop-zaterdag gegarandeerd naar zich toe te trekken. Mocht je die dag daarentegen flink willen dansen, dan kun je het beste aanschuiven bij Joost. Daar sta je dankzij zijn energieke hiphop-tracks zéker niet stil. Bij Nona zul je door haar soulstem en gitaarspel juist weer even wegzweven. Op de afsluitende festivaldag bezorgt The Kik met orkest een fantastisch concert vol Nedercovers, evenals een ode aan het oeuvre van Boudewijn de Groot. Tenslotte laat Ares met zijn relaxte, soulvolle beats zien waarom hij zijn plek in de Nederlandse hiphop scene hard aan het veroveren is.

Pinkpop bij je thuis in het weekend van 19, 20 en 21 juni 2020
In het oorspronkelijke Pinkpop-weekend worden er diverse activiteiten georganiseerd, zodat de Pinkpop-liefhebbers zich op 19, 20 en 21 juni 2020 absoluut niet hoeven te vervelen. Allereerst is daar op vrijdagavond de enige echte online Pinkpop Quiz, welke live wordt gepresenteerd vanuit Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. De quiz wordt gehost door Pinkpop-presentator Sander Ruijters en behelst zo'n beetje alles rondom 50 jaar Pinkpop. Teams (max. 4 personen) spelen mee vanuit huis en ook maar liefst 21 Nederlandse poppodia openen die avond hun deuren als quizhonk. Inmiddels hebben zich zo'n 400 teams ingeschreven, dus het belooft een spannende avond te worden. Na de quiz vindt de KINK Afterparty plaats, waarbij Michiel Veenstra vanuit Poppodium Nieuwe Nor de beste festival-klassiekers laat schallen in menig huiskamer. Alle informatie over de quiz is te vinden op onze website en inschrijven kan tot en met zondag 14 juni via www.pinkpop.nl/quiz.

Op zowel zaterdag 20 als zondag 21 juni worden er vervolgens door de NTR, in samenwerking met VPRO, BNNVARA, 3FM, Paradiso en Festivals Limburg diverse initiatieven ontplooit en uitgezonden op zowel televisie als radio. Daarnaast zenden we op zaterdag 19 juni online een unieke Q&A uit met Jan Smeets. Host Eric Corton heeft hierbij een openhartig gesprek met Mr. Pinkpop vanuit Poppodium Nieuwe Nor. Hoe laat deze Q&A precies gestreamd zal worden, wordt later deze week bekendgemaakt, net zoals een concrete uiteenzetting van de TV- en radio-uitzendingen. Uiteraard wordt het digitale festivalweekend afgesloten met de welbekende eindspeech door Jan Smeets.

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop aldaar haar 50e verjaardag. De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021.

Bevestigd tot nu toe:
Vrijdag 18 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Kensington, Frenna Deluxe, Ten Times A Million, Elle Hollis
Zaterdag 19 juni: Danny Vera, Joost, Nona
Zondag 20 juni: The Kik met orkest, Ares

Tickets:
Reeds gekochte tickets blijven geldig, waarbij tickets voor vrijdag 19 juni 2020 geldig zijn voor vrijdag 18 juni 2021, zaterdag 20 juni 2020 = zaterdag 19 juni 2021 en zondag 19 juni 2020 = zondag 20 juni 2021. Ook combi-tickets blijven gewoon geldig. Wanneer de doorstart van de reguliere ticketverkoop voor de 51e editie van Pinkpop begint, is momenteel nog niet bekend. Alle informatie omtrent de bewaarjeticket-regeling en kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop vind je op www.pinkpop.nl/tickets

PINKPOP 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door BRAND BIER en IBA Parkstad.

Voor meer informatie over Pinkpop: www.pinkpop.nl.