TEXMEX UIT LIMBURG: PINCHITOS CALIENTE

18-07-2007 @ 15:40

Zaterdag 2 juni was het dan eindelijk zover, de presentatie van het nieuwe -vierde- Pinchitos Caliente album ‘Para La Vida’, vertaald ‘Voor het leven’. Dit alles vond plaats in ‘Oos Kaar’ te Sittard.
'Platenbaas' Jos Laumen had voor een avondvullend programma gezorgd, de entreeprijs was niet de moeite, en toch wist niemand precies hoe groot de belangstelling zou zijn. Er was immers in de buurt van alles en nog wat te doen. Maar zodra om 19.00 uur de zaal haar deuren opende, en het publiek binnen stroomde, wist men dat het met die belangstelling wel goed zat. En toen om 20.30 uur Jos Laumen de eerste artiest voor die avond aankondigde, was de zaal helemaal gevuld.
De eerste artiest was Ricky Lee. Hij bracht een aantal nummers van Al Martino, Percy Sledge  en zijn grote idool Elvis. Je merkte aan de reacties van het publiek dat deze muziek nog springlevend is.
Om 21.15 uur was het de beurt aan Pinchitos Caliente. De groep bestaat uit; Gerardo [Borracho], Wolter [Woltercito], Ben [El Capsones], Hein [Bassman], Wim [El Puerco], Patrick [El Loco]
Tijdens deze set werd het nieuwe album voor het eerst in z’n geheel live gespeeld ( incl. een gastoptreden van Jos Laumen). Sommige nummers waren al vaker tijdens optredens gespeeld, maar voor de meesten was het deze avond de vuurdoop.

'Para La Vida’ is een afwisselende CD geworden, met covers maar ook zelf geschreven nummers door Gerardo en Miranda, o.a. ‘La Cantina’, ‘Chiquita’ en ‘Moonlight Dance’, stuk voor stuk juweeltjes. Het gehele album bevat de ingrediënten een topper te worden.

Om 22.30 uur zat het eerste Pinchitos Caliente gedeelte erop. Maar er kon meteen doorgefeest worden met Jacky Pourchez, Dwayne Verheyden en aansluitend Marleen, die ook zeer geliefd is bij het aanwezige publiek.
Onder het genot van een hapje en een drankje genoten de mannen van Pinchitos Caliente ondertussen na van het geslaagde debuut van hun nieuwe album. Gerardo gaf toe dat hij toch wel zenuwachtig was. Natuurlijk was het niet allemaal foutloos, maar voor de eerste keer was het zéker niet verkeerd.
Dan is het tijd voor de 2e set. Deze zal bestaan uit de o zo vertrouwde nummers. Maar eerst wacht de mannen nog een verrassing. Lily, een fan van het eerste uur heeft een prachtig schilderij gemaakt, en aan Gerardo de eer het te onthullen. De mannen zijn stuk voor stuk verrast, en zéker als ze horen dat ze allemaal een exemplaar krijgen.
En dan is het echt tijd voor de ‘grande finale’. 1 ½ uur feesten en genieten. Iedereen doet dat op z’n eigen manier. Uitbundig of gewoon lekker meedeinend. Time flies when you’re having fun. Voordat men het wist was het alweer tijd voor de toegift, met natuurlijk ‘Marina’ a la Flaco Jimenez.

Ik denk dat iedereen met een goed gevoel op deze avond terug zal kijken. Jos Laumen mag trots zijn op de organisatie van het gebeuren. De band, gastartiesten en mannen van het geluid en licht voor het neerzetten van een prachtige show. Jan en Christel met – de hopelijk- goede verkoop van ‘Para La Vida’. En dan de fans. Deze zijn door Gerardo uitbundig bedankt voor het aanwezig willen zijn. Ik denk dat ze dat met liefde en plezier gedaan hebben.

Para La Vida’.
Heel kort iets over dit album. Een mooi of apart hoesje is vaak al heel belangrijk voor de verkoop van een CD. En deze is apart. Op de voorkant staat – in sepia- de tattoo van Wolter. Dames het is niet de bedoeling dat nu telkens het hemd van zijn lijf gescheurd wordt ;-) .
Aan de binnenkant is een fotocollage te zien van de bandleden. Voor de rest zeg ik er niet veel over. Ik zou hem gewoon kopen in de platenzaak of bestellen bij Jos Laumen, www.limbo-music.nl , en genieten maar.
met dank aan: Suus.

http://www.pinchitoscaliente.nl/index.html