Vinylized 2007 zoekt danceproducers

01-06-2007 @ 14:29

Win je eigen track op een 12"!
Stichting GRAP uit Amsterdam zoekt veelbelovende producers en makers van dance muziek voor Vinylized, dé competitie voor Nederlandse, talentvolle dance producers. Tot 1 augustus kunnen deelnemers zich inschrijven via www.vinylized.net . De winnende track en de remix wordt op een 12” uitgebracht. Daarnaast krijgt de winnaar een presentatie op D3 Dutch DJ Day en een gig in Studio 80 tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober.
De competitie wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Met Vinylized wil GRAP Nederlands dance talent de kans geven om hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Vorig jaar is Vinylized gewonnen door Alankara met de track No Worries. In 2005 won VOIDD met de track Better Girl.
De competitie zal in zijn geheel via de site www.vinylized.net te volgen zijn. Nadat uit de inschrijvingen door de jury vijf finalisten zijn geselecteerd, worden hun tracks op de site geplaatst. Daarna volgt een stemronde waarin het publiek een favoriet kan kiezen. De publieksstem en de beoordeling van de vakjury leiden uiteindelijk tot de verkiezing van de winnaar van Vinylized 2007.

De winnende track wordt gereleased op 12". De winnaar kan daarvoor in de professionele studio's van het SAE Institute of Technology zijn track afmixen en masteren. Daarnaast treedt de winnaar op tijdens de showcase op donderdag 18 oktober in Studio 80 tijdens het Amsterdam Dance Event 2007. De 12" van de winnende track wordt op zaterdag 20 oktober gepresenteerd, tijdens D3 Dutch DJ Day, eveneens op het Amsterdam Dance Event.
De SAE biedt de vijf finalisten medio augustus een professionele workshop van een dagdeel aan. De vijf finalisten mogen daarnaast in de SAE studio's hun track verder perfectioneren met de ondersteuning van een engineer.

Iedereen die mee wil doen aan Vinylized kan zich tot 1 augustus 2007 inschrijven via het online inschrijfformulier op www.vinylized.net. Ook moet voor die datum een demo (cd, minidisk, MP3, etc.), biografie en promotiefoto naar GRAP gestuurd worden.

Postadres GRAP: Postbus 10928, 1001 EX Amsterdam.
Bezoekadres: Beurs van Berlage, ingang Oudebrugsteeg 11 Amsterdam. (ma-vrij van 12:00- 17:00). Email: info@vinylized.net

GRAP is de ondersteunende organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. GRAP organiseert competities, showcases en festivals zoals de Amsterdamse Popprijs, Freestyle voor de GRAP, Amsterdam Breakz, Wanted, Mooie Noten en de muziekprogrammering voor onder meer het Amsterdams Bevrijdingsfestival en het Urban Groove podium op Roots Open Air. De GRAP biedt advies en informatie aan bands en acts. Daarnaast is de zij intermediair voor organisaties en stadsdelen.

Voor meer informatie: Stichting GRAP, T: 020.4208160, E: info@grap.net - www.grap.net