Don Ruijgrok wint landelijke dance producers competitie Vinylized 2011

09-08-2011 @ 16:52

Don Ruijgrok is de winnaar van de landelijke dance producers competitie Vinylized. Dit is vrijdag 5 augustus bekendgemaakt tijdens het radioprogramma Ministry of Beats. Ruijgrok wist met zijn track 2000 Miles de jury en het publiek te charmeren. Het niveau van de productie sprak de jury aan: "deze track heeft een hele goede groove en zou niet misstaan op zowel grotere als intiemere dansvloeren" en "de track is in elk opzicht af: sound, opbouw en technisch". De jury verwacht dan ook dat deze track makkelijk zijn weg naar een (internationaal) label en de dansvloer.

Vinylized werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de GRAP, organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De dance producers-competitie kende deelnemers als Arjuna Schiks, Sebastian Sleebos, Phonic Funk en Sebastien Lintz.
Don Ruijgrok wint een 'startpakket' aan prijzen. Zo wordt zijn track zowel op 12 inch vinyl als digitaal uitgebracht. De winnaar kan daarvoor in de studio van SAE Institute zijn track afmixen en masteren. Verder krijgt Ruijgrok studio-uren met engineer bij SAE Institute. De release van de winnende track op 12 inch vinyl is tijdens ADE Next op zaterdag 22 oktober. Verder stelt UDG een producersbag beschikbaar en zijn er diverse showcases voor de winnaar en de overige finalisten.

Over Vinylized
Met Vinylized wil GRAP Nederlandse dance producers de kans geven om hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Uit ruim honderd inschrijvingen zijn vijf finalisten gekozen. De tracks van deze Final Five zijn op de site www.vinylized.net geplaatst waarna het publiek kon stemmen. De stem van de jury en die van het publiek bepaalden uiteindelijk dat Don Ruijgrok de winnaar van Vinylized 2011 is.
De jury bestond dit jaar uit Michel de Hey, Laidback Luke, Terry Toner (Electronation), Juan Sanchez, Funkerman, Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Marnix Bal (Loveland), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Hidde Pluymert (Melkweg), Maarten van ’t Veld (Stealth Records), Anna Knaup (Anna Agency), Claire van der Hall (Claire PR), Mason en Rogier van Twuijver (Epiqurus Agency).

Over GRAP
De GRAP organiseert naast Vinylized ook andere competities, showcases en festivals zoals de Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Spelen voor de GRAP en Wanted. Daarbij is GRAP muziekproducent van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen. Voor meer informatie:  www.vinylized.net .