Phonic Funk wint landelijke dance producers competitie Vinylized

05-09-2007 @ 12:25

Phonic Funk (Martijn Hoffmans) heeft met zijn track "Breakhorsepower" Vinylized 2007 gewonnen. Dit is zaterdag 1 september jl. tijdens het programma Ministry of Beats op 3FM bekend gemaakt. Door de combinatie van de stem van de jury en die van het publiek kwam Phonic Funk als winnaar naar voren. Vinylized werd dit jaar voor de 3e keer georganiseerd door de GRAP, organisatie voor Amsterdamse Popmuziek. Ruim 2000 mensen hebben de afgelopen weken gestemd op de vijf finalisten Tim Wolff, Tanzkonsol, Sugareyes, Phonic Funk en DC20.

De jury van Vinylized vond de track van Phonic Funk "vinylwaardig", "het beste geproduceerd" en "internationale allure" hebben, de "funky groove" en de "trendy sound" viel in de smaak en de "aanstekelijke track" zal het "goed doen op de dansvloer".

Phonic Funk wint een uitgebreid prijzenpakket. Hij mag zijn track afmixen en masteren in de studio's van het SAE Institute voordat deze op 12 inch wordt geperst en uitgebracht bij Blacklabel Records. Daarnaast krijgt hij een showcase tijdens de Amsterdam Showcase in Studio 80 op donderdag 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event. De 12 inch wordt gepresenteerd tijdens D3: DJ en Producer Seminar op zaterdag 20 oktober, eveneens tijdens het ADE. Deze presentatie is gekoppeld aan een paneldiscussie rondom Vinylized, waar juryleden Laidback Luke (DJ/Producer), Atilla Meijs (3FM), Martijn Mischgofsky (TWSTd) en Kid Goesting (DJ/Producer) de tracks van de vijf finalisten bespreken.

Phonic Funk (a.k.a. Martijn Hoffmans) is sinds een jaar of vijf druk aan het dj-en. Hij is begonnen met het organiseren van feestjes, maar dat sloeg al snel door naar het zelf draaien van plaatjes in bijvoorbeeld de Lichtfabriek en het Patronaat in Haarlem. Pas sinds een half jaar maakt hij zijn eigen muziek, maar hij heeft al aardig wat platen geproduceerd. Zijn stijl ligt tussen minimal, techhouse en mainstream. Binnenkort staat hij als DJ onder meer geboekt in de Winkel van Sinkel in Utrecht en op het Stadhuisplein tijdens Leidens Ontzet. Maar hij zal ook veel te vinden zijn achter de knoppen.

Vinylized is de online competitie voor Nederlandse talentvolle dance producers en is dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de GRAP. Met Vinylized wil de GRAP dance talent de kans geven om hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Vorig jaar is Vinylized gewonnen door Alankara met de track No Worries. In 2005 won VOIDD met de track Better Girl.
De juryleden van Vinylized waren dit jaar Laidback Luke, Atilla Meijs (3FM, Ministry of Beats), Olaf Boswijk (11), Kostijn Egberts (Magnetron Music), Sjoerd Wynia (the Good Guyz), Martijn Mischgofsky (TWSTd), Eric van den Boogaard (DJ Broadcast), Reind Dooyeweerd (AboutDJ), Bart Skils, Joost van Bellen, Kid Goesting en Ruud Lekx (Interface Magazine).

GRAP
is de ondersteunende organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. GRAP organiseert competities, showcases en festivals zoals de Amsterdamse Popprijs, Freestyle voor de GRAP, Amsterdam Breakz, Wanted, Mooie Noten en Spelen voor de GRAP. De GRAP biedt advies en informatie aan bands en acts en is intermediair voor organisaties en stadsdelen.

Voor meer informatie: Stichting GRAP, www.grap.net