ADE NEXT MAAKT PROGRAMMA BEKEND

15-09-2009 @ 17:25

Met o.a. Mike Banks (US), Peter Hook (GB), Carl Craig (US) en Dirty Vegas (GB)

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is Europa's belangrijkste muziekconferentie voor elektronische muziek en het grootste clubfestival ter wereld. Binnen de conferentie- en festivalprogrammering organiseert het ADE een speciaal programma voor nieuw talent: ADE Next. Op zaterdag 24 oktober vinden er tijdens ADE Next workshops, masterclasses, presentaties en demo luistersessies plaats met toonaangevende artiesten en experts uit de internationale muziekindustrie.

De organisatie heeft voor de komende editie onder andere technolegende Mike Banks (US), Peter Hook (New Order en Joy Division, GB), Carl Craig (US), Dirty Vegas (GB), Geert Huinink (manager Tiësto), Dave Clarke (GB), Michel de Hey (NL), Benny Rodrigues (NL), Tommie Sunshine (US), Gene Ferris (US), Speedy J (NL), ISIS (NL), Josh Gabriel (US) en DJ Promo (NL) bevestigd.

Als officiëel onderdeel van het ADE, richt ADE Next de pijlen op de ontwikkeling van talent in de elektronische muzieksector. Het ADE speelt een centrale rol als platform binnen de internationale muziekindustrie en geeft met hulp van de aanwezige muziekexperts talentvolle artiesten en auteurs extra bagage mee voor de ontwikkeling van hun verdere ambities.

Het Amsterdam Dance Event telt jaarlijks meer dan 700 artiesten en DJ's in 40 clubs in Amsterdam met trekt in totaal ruim 90.000 bezoekers en 2.000 muziekprofessionals uit 42 landen. Het ADE vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 oktober.

Kaarten voor ADE Next kosten 15,- euro (excl. reserveringskosten).

Voor meer info www.amsterdam-dance-event.nl

ADE Next wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event en is een initiatief van Buma Cultuur en wordt ondersteunt door Sena, Interface Magazine en SAE.