Uniek jazzevenement met Denise Jannah, Ack van Rooijen, Cees Slinger e.a.

11-09-2006 @ 16:13

Dorint Sofitel Amsterdam Airport presenteert een uniek all-star jazzconcert met Ren van Beeck & friends!
In samenwerking met Ren van Beeck heeft het Dorint Sofitel Amsterdam Airport in de serie Sofitel's Swinging Saturday op 16 september 2006 een uniek jazzconcert georganiseerd met topzangeres Denise Jannah & de legendarische trompettist Ack van Rooijen, meesterpianist Cees Slinger aan de vleugel, Joost Patocka zal swingen achter de drums en Ren van Beeck aan de contrabas.
Denise Jannah is de eerste Surinaams-Nederlandse jazz-zangeres die een album uitbracht op het label Blue Note. Ook als musicalster is ze geliefd: ze had de hoofdrol in o.a. Joe, The Musical. Inmiddels heeft Denise 5 CDs uitgebracht, waarvan een aantal een Edison Jazz Award wonnen.
Trompettist Ack van Rooijen is de nestor van de Nederlandse jazz: Ack (1930) was samen met zijn broer n van de eersten, die in de jaren 50 de nieuwe jazz naar Nederland bracht en behoort vandaag de dag nog steeds tot de top van de Europese jazz.
Pianist Cees Slinger heeft in zijn meer dan 50 jarige carriere uiteenlopende solisten begeleid als Dee Dee Bridgewater, Betty Carter, Anita O'Day, Deborah Brown en maakte o.a. platen met Ben Webster en Dexter Gordon. Hij is op dit moment de vaste begeleider van o.a. Greetje Kauffeld en heeft zijn eigen kwintet ' Buddies in Soul'
Joost Patocka is een van Nederlands meest gevraagde drummers van de nieuwe generatie. Speelt met musici als Benjamin Herman,Peter Beets, Ruud Jacobs, Michiel Borstlap en Rita Reys.
Ren van Beeck is naast zijn bezigheden als musicus -hij speelt contrabas, flgelhorn en zingt- actief als organisator van jazzfestivals, concerten en jamsessies. Hij begeleidde de afgelopen jaren musici als Teddy Edwards, Benjamin Herman, Marjorie Laura Fygi en Ferdindand Povel .Momenteel zorgt Ren voor swingende jazzsessies in club Danzig, Cristofori, Cafe Lexington en caf Brix.
Meer info over Ren op www.jazz-in-amsterdam.com

Aanvang: vanaf 21.00 uur
Entreprijs: 10- p.p.
Pr Party Dinner: 25,00 p.p,
After Party Overnachting*: 75,00 per kamer inclusief entre, ontbijt en parkeren ( max 2 personen)
Parkeren: 2,50 per avond
*(tarief o.b.v. beschikbaarheid en uitsluitend tot max. 24 uur vooraf te boeken)

Reserveren? mail naar: swing@dsaa.nl of bel 020 5400889

Dorint Sofitel Amsterdam Airport
Stationsplein ZW 951
1117 CE Schiphol Oost
www.dsaa.nl