Benjamin Herman over Zomerconcerten in Amsterdams Concertgebouw

02-08-2010 @ 19:18

 6, 7, en 8 Augustus is Benjamin Herman 'Artist in Residence' van het Amsterdamse Concertgebouw. Of zoals hij zelf zegt, hij krijgt ‘carte blanche’ om 3 dagen in het kader van Robeco Zomerconcerten het Concertgebouw te vullen. Dit zal hij doen met verschillende muzikale vrienden.

Vrijdag 6 augustus 2010; Sax & Lyrics
In 2005 speelde Benjamin Herman op het debuutalbum Mindstate van Pete Philly en Perquisite. Inmiddels is Pete Philly uitgegroeid tot hiphopfenomeen en kruisen hun paden weer en wel in het Concertgebouw. Herman zal deze avond ook werk van zijn met een Edison onderscheiden cd ‘Campert’ ten gehore brengen, met als special guest: de dichter zelf, Remco Campert. Deze muziek is sinds het verschijnen van dit album in 2007 slechts twee keer live uitgevoerd.

Bezetting: Benjamin Herman, Pete Philly, Remco Campert, Gideon van Gelder, Kasper Kalf, Joost Kroon, dj Jules Deelder.

Zaterdag 7 augustus 2010; Living Legends
Op deze avond treedt Herman op met een aantal van zijn helden waaronder Stan Tracey en Piet Noordijk. De 83-jarige Godfather of British Jazz, pianist Stan Tracey heeft meer dan 40 albums op zijn naam staan, waaronder het best verkopende Engelse jazzalbum aller tijden Under Milk Wood met onder andere saxofonist Bobby Wellins (74), die ook van de partij is. In 2005 nam Benjamin met Tracey het prachtige bop-album The London Session op.
Piet Noordijk (78) speelde met bijna alle grootheden uit de geschiedenis van de jazz. Hij is de keizer van de altsaxofoon in Europa en kreeg veel onderscheidingen, waaronder de ‘Bird Award’ en de Wessel Ilcken Award. In 1997 werd hij benoemd tot ‘Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw’. Tegenwoordig is Noordijk nog volop aan het spelen.
De Groningse pianist Rein de Graaff (67) zal samen met Noordijk het tweede gedeelte van de avond aanschuiven.

Bezetting: Benjamin Herman, Bobby Wellins, Stan Tracey, Andrew Cleyndert, Clark Tracey, Piet Noordijk, Rein de Graaff, Ernst Glerum, Joost Patocka, dj Jules Deelder.
Op vrijdag en zaterdag staat Jules Deelder na afloop achter de draaitafel.

Zondag 8 augustus; Herman meets Hamel
Herman heeft de afgelopen jaren over de hele wereld samen gewerkt met vocalist Wouter Hamel. Hij is trots op zijn bijdrage aan zijn albums, waarvan ze met band en strijkers een selectie zullen spelen.

Bezetting: Benjamin Herman, Wouter Hamel, Pieter de Graaf, Rory Ronde, Sven Happel, Gijs Anders van Straalen, Jasper van Hulten & Strijkorkest.

Op zondag vindt er in het Robeco Zomercafe na afloop een optreden plaats met het aanstormende talent Maarten Hogenhuis en zijn kwartet. Daarnaast is er aan het begin van de avond een speciale ‘Zomerontmoeting’ met Benjamin Herman. Bezoekers krijgen de kans om vragen te stellen aan de saxofonist.

Exclusieve video
Ter promotie van dit unieke weekend heeft Herman een speciale video gemaakt waarin hij vertelt over zijn bijzondere gasten: http://www.youtube.com/watch

www.doxrecords.com
www.benjaminherman.nl
www.robecozomerconcerten.nl