VPRO komt met nieuwe serie: Zingen

15-11-2010 @ 17:03

9 Januari 2011 start de VPRO met een nieuwe serie: Zingen. Een zesdelige televisiereeks waarin zangers en zangeressen – van opera tot pop – geportretteerd worden aan de hand van hun grootste passie en ambacht: zingen.

Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun ‘Bekende Nederlanderschap’. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben; het zingen. Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst.

Zang vormt het raamwerk van het programma. Waarom wil iemand zo ‘naakt’ op een podium staan? Wat voor bevrediging jagen zangers na, als het gevaar van een publieke afgang permanent op de loer ligt? Vormt zingen zo’n onlosmakelijk deel van je persoonlijkheid, dat het de enige manier is om je diepste gevoelens te uiten? Of zing je omdat je toevallig een lekkere stem hebt waarmee je goed geld kunt verdienen? Zingen geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem ‘bloot geven'. Met: Thomas Acda en Paul de Munnik, Charlotte Margiono, Felix Maginn, Karin Bloemen, Henk Poort en Denise Jannah.

Samenstelling en regie
Jan Eilander & Christof van Basten Batenburg
 
Uitzending: vanaf zondag 9 januari 2011, ca. 23.05 uur, Nederland 2