HOLLANDSE NIEUWE: LUCAS & GEA

29-08-2006 @ 16:35


De nieuwe single van Lucas & Gea "Iedere morgen" die deze week uitkomt is geschreven door niemand minder dan Hans Bouwens, beter bekend als George Baker, de man achter de wereldhit uit de jaren 70, Una Paloma Blanca.
"Iedere morgen" is opgenomen in een voor het duo nieuwe studio, namelijk de Landscape Studio te Enschede.
Een aantal vaste fans van het duo hebben al aangegeven dat dit nummer teruggaat naar het vertrouwde Lucas & Gea-geluid waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is. Het eerste exemplaar dat van de persen afrolde werd afgelopen zondag 27 augustus uitgereikt aan niemand minder dan Imca Marina.
Locatie van deze uitreiking was in Imca's eigen gastvrije Oldamster Heerd "de Vicarie" te Midwolda (Groningen). Het aanwezige publiek, alsmede Imca reageerde zeer positief en deinden helemaal mee op de klanken van deze single. "Iedere morgen" is de voorloper van een gloednieuw album. De releasedatum hiervan is nog niet exact bekend, maar zal vermoedelijk in oktober zijn.
Voor dit album schreef George Baker ook een andere track buiten de huidige single, ook Dick van Altena (Major Dundee Band) die reeds vele nummers voor het duo heeft geschreven is wederom van de partij. Ook Gea zelf heeft voor dit album een nummer geschreven, een vrolijk nummer die in een klein gedeelte reeds te beluisteren is als leader van de Real-life soap die afgelopen vrijdag 25 augustus zijn debuut maakte bij RTV Noord. De reality-soap die bestaat uit 6 afleveringen zal naast RTV Noord te zien zijn op RTV Drenthe en RTV Oost.
Wanneer deze laatste omroepen dit gaan uitzenden is nog niet bekend.
Zodra dit bekend is zal dit op de website www.lucasengea.nl aangekondigd worden.
Inmiddels heeft ook een landelijke omroep belangstelling getoond voor deze reality-soap.
De soap met als titel: 'Met Lucas & Gea door het leven' heeft vele ingredinten uit het dagelijkse leven van het duo, zoals Lucas zijn werk bij de gemeente Winschoten, en Gea haar liefde voor hondjes.
Een aantal collega artiesten en bekende Nederlanders o.a. Paul de Leeuw, Jan Smit, Frans Bauer, Imca Marina en de Havenzangers komen ook in de soap voor. Rode draad in deze soap is het 10 jarig jubileum van het duo. Van deze soap-serie zal tevens een DVD verschijnen met een extra 7e aflevering.

(l&g produkties/pinkrec)
volendam music