JUBILEUMJAAR GEORGE BAKER KAN NU AL NIET MEER STUK

09-01-2008 @ 21:20

Het 40-jarig jubileum van George Baker is nog maar net begonnen, maar kan nu al niet meer stuk. Onlangs kreeg zanger/componist Hans Bouwens (a.k.a. George Baker) te horen dat zijn evergreen “ Una Paloma Blanca te horen is in de vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen draaiende speelfilm “The Kite Runner”. Deze speelfilm is gebaseerd op het wereldwijd recordbrekende boek “The Kite Runner”(De Vliegeraar) van Khaled Hosseini. De film wordt nu al getipt als favoriet voor de Oscars.

George Baker
staat aan de vooravond van een zeer uitgebreide theatertour die donderdag 10 januari zal starten in De Kom in Nieuwegein. Tijdens deze tour zal Baker de vele wereldhits die hij in de loop der jaren scoorde met band ten gehore brengen. Al eerder maakte “Little Green Bag” deel uit van de succesfilm “Reservoir Dogs” van regisseur Quetin Tarentino en was “Una Paloma Blanca “ te horen in “The Executioner’s Song” van Lawrence Schiller.
Een betere start van 2008 is kortom niet denkbaar. George Baker blijft nuchter onder de hernieuwde aandacht voor zijn composities, hij draait immers al 40 jaar mee….