EPICA schrijft hitparadegeschiedenis!

15-05-2006 @ 19:49

De Nederlandse metalband EPICA schrijft hitparadegeschiedenis! Als eerste band in de historie van de vaderlandse hitlijsten weet EPICA de Album Top 100 te behalen met een audio-boek. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. Het boek The Road To Paradiso komt deze week op # 89 binnen in de albumlijst van GfK Mega Charts.
Het zogeheten 'Photo Sound Book' is een uniek concept. Het beschrijft de geschiedenis van EPICA in woord, beeld en geluid. Van de eerste demo's onder de naam Sahara Dust, tot successen in Midden- en Zuid Amerika. EPICA heeft vanuit het Limburgse plaatsje Reuver de hele wereld weten te veroveren.
Het boek is voorzien van een audio-cd, vol materiaal dat het verhaal muzikaal ondersteunt. Geen band heeft ooit een dergelijk project op een dusdanige manier op de markt gebracht. Dat is tekenend voor de band EPICA, die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om hun muziek onder de aandacht te brengen en om met haar alsmaar groeiende schare fans te communiceren. The Road To Paradiso bevat, naast materiaal uit de archieven van EPICA, een enorm aantal bijdragen van fans. Deze hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep hun leukste verhalen en foto's in te zenden.
Het eerste exemplaar van het boek werd gepresenteerd in een uitverkochte Paradiso, op donderdag 4 mei. Een zaal vol met uitzinnige fans kon daar ht metal-spektakel van het jaar aanschouwen. Tegelijkertijd werden er opnames gemaakt voor een dubbel-dvd, die later dit jaar zal verschijnen. Deze release valt samen met een achttien optredens tellende tour door de VS en Canada. Hierbij worden metropolen aangedaan als Atlanta, New York, Montral, Toronto, Detroit, Chicago, Seattle, San Francisco en Los Angeles. The road story continues
Het photo sound book The Road To Paradiso verschijnt zowel in een Nederlandstalige als Engelstalige uitvoering en wordt wereldwijd uitgebracht. Vanaf 8 mei is The Road To Paradiso te koop in zowel de betere boekhandel, als in de traditionele cd-winkels.
Op de website www.theroadtoparadiso.com is een mini-experience te beleven en uitgebreide informatie te vinden over The Road To Paradiso.