Succesverhaal EPICA als uniek 'Photo Sound Book'

21-04-2006 @ 14:32

"Mark sprong in Rio de Janeiro het publiek in en daar werd zijn shirt letterlijk van zijn lijf gescheurd." Een anekdote uit het leven van de Nederlandse rockband EPICA, zoals beschreven in het 'photo sound book' The Road To Paradiso. Het eerste exemplaar wordt op 4 mei aanstaande tijdens een uitverkocht concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso gepresenteerd.
Het 'photo sound book' is een uniek concept. Het beschrijft de geschiedenis van EPICA in woord en beeld. Van de eerste demo's onder de naam Sahara Dust, tot successen in Midden- en Zuid Amerika. EPICA heeft vanuit het Limburgse plaatsje Reuver de hele wereld weten te veroveren.
Het boek is voorzien van een audio-CD vol materiaal die het verhaal muzikaal ondersteunt. Geen band heeft ooit een dergelijk project op een dusdanige manier op de markt gebracht. Het is tekenend voor de band EPICA, die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om hun muziek onder de aandacht te brengen en met haar alsmaar groeiende schare fans te communiceren. The Road To Paradiso bevat, naast materiaal uit de archieven van EPICA, een enorm aantal bijdragen van fans. Deze hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep hun leukste verhalen en foto's in te zenden.
EPICA geldt als een van de belangrijkste 'nieuwe' metalbands van dit moment, die wereldwijd hoog in aanzien staat. Vanwege de muzikaliteit, die zowel echte rockliefhebbers als een wat meer 'mainstream' publiek aanspreekt. Maar ook vanwege de bevlogenheid en het intellect dat de band uitstraalt. Bassist Yves Huts is afgestudeerd econoom, gitarist Mark Janssen mag sinds vorige week doctorandus in de psychologie worden genoemd en op 4 juli studeert toetsenist Coen Janssen af aan het conservatorium in Rotterdam.
2006 is ht jaar waarin EPICA wereldwijd naar de top aan het doorstoten is. Eind vorig jaar trok EPICA in Zuid-Amerika nog tien miljoen kijkers tijdens hun optreden in het daar immens populaire tv-programma Do-J. De band is net terug uit Mexico, op dit moment op tournee door Europa en gaat in september en oktober op een uitgebreide tournee door Amerika. Het uitverkochte optreden in Paradiso, dat voor de band een kroon op vier jaar hard werken is, wordt opgenomen voor een wereldwijde 2DVD-release. Deze release valt samen met de Amerikaanse achttien shows dragende concertreeks.
Het 'photo sound book' The Road to Paradiso verschijnt zowel Nederlandstalig als Engelstalig en wordt eveneens wereldwijd uitgebracht. Vanaf 8 mei is The Road to Paradiso te koop in zowel de betere boekhandel, als in de traditionele CD-winkels.

Transmission Entertainment Netherlands
w. www.transmissionrecords.nl